[不安]啱啱有陌生人㩒門鐘

121 回覆
9 Like 4 Dislike
是咁的 頭先係屋企訓緊教 突然聽到有人㩒鐘
之後我起身著返件褸就望下係邊個先

我一伸個頭去望 就見到有個男人 著黑綠色衫 好似係
睇唔到樣 因為我打算開佢已經轉身開後樓梯門走左

突然有種好不安感覺 所以我無開到
依加諗返起 如果係速遞之類應該會企多陣或者㩒多幾下
而且落去都撘𨋢啦 點會行後樓梯走 我住廿樓

好唔好依加落去問下看更 好驚一走左屋企會比人襲擊
香檳大廈?
佢再㩒先算
因為通常恐怖電影劇情
你咁會累死個保安
佢再㩒先算
因為通常恐怖電影劇情
你咁會累死個保安

香檳大廈?

唔係個隻鐘仔
抄水錶呀
佢會唔會係㩒完鐘先發現自己去錯層 就行樓梯去翻啱咋
佢再㩒先算
因為通常恐怖電影劇情
你咁會累死個保安

點解會累死佢 我想問下佢咋
我見件衫又似制服又似風褸 我都睇唔清 淨係知個刻好不安
完全唔敢開門
開門比佢知屋企有人咪唔搞你囉
佢會唔會係㩒完鐘先發現自己去錯層 就行樓梯去翻啱咋

岩岩有一秒諗會唔會住上面跌左衫落黎先落黎搵我
拎住把刀目光呆滯,一路傻笑咁開門,實唔會搞你

同看更夾埋架啦, 想爆你格
我落左去問啦
個看更話無人登記過 唔為意有黑綠色衫既人 幫我留意下之類
條友d舉動令我好不安 屌佢
我落左去問啦

看更
我落左去問啦

看更

我準備好條友又㩒鐘開門屌柒佢 玩撚完未 有野就講啦

又好似幾work
看更行樓梯行得幾快 20樓落到地下 仲有時間換埋件衫
我落左去問啦

嗰個真係看更嚟?

又好似幾work

鬥癲
下一步好無㩒下隔離屋問下佢地有無比人玩呢
留明跟進
看更行樓梯行得幾快 20樓落到地下 仲有時間換埋件衫

看更係好人黎
望下你後面
我落左去問啦

嗰個真係看更嚟?

係呀 啱先仲同d呀姐談笑風生
我落左去問啦

嗰個真係看更嚟?

係呀 啱先仲同d呀姐談笑風生

成個局黎架, 你以為佢地真係同你FD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞