連登仔淨係識笑鳩廢佬裸泳,AAPL贏到開巷無人講?

78 回覆
38 Like 4 Dislike
算9數啦,無意思
連登仔用幾10k 炒牛熊,贏100%
Fund man aum以 $billion計,每年 around 10% return 都要比連登仔笑

一計埋Shape ration even information ratio, 牛熊撚一定輸比廢老。不過比較兩者既回報冇意思,大家個investment horizon 唔同, risk 更加唔同
笑撚死,咁咪係個fund佬on9買唔中我隻熊囉
識睇既話你估佢唔買咩
笑撚死
如果Fund 個mandate 寫會買牛熊gain exposure 既話,個fund 你買埋我個份
咁你坐左幾多貨
諗起成件事都幾撚正
賭仔基金,成班fund佬走黎體會牛熊既慘烈
屌,有post了,走鬼呀
連登仔10k玩牛熊?咪玩啦,最多咪幾千。仲要食幾格就嚇到瀨屎個㮔

但牛熊個market 要夠大,否則大戶 蝕ask bid spread 都蝕撚死

講真,牛熊好玩過 Long only / buy and hold , 當賭錢咁玩,但埋單贏到錢既就真係高手,我係average person , 自問冇咁既能力
但你有無買先

個本唔夠佢多only
我都係
廢老連我都跑唔贏
大把人坐QQQ贏BRK十幾條街啦
但AAPL贏qqq十幾條街喎
笑咪笑囉
關你撚事咩
條廢老係你監護人定邊位?
還是樓主權威性人格鍾意企係啲大隻佬附近
以為自己一樣咁把炮啊?.?

咪臭係
至撚憎呢句濕鳩句子
講權威點夠連登仔權威呀
係奶都奶連登仔先
潮文黎
挑,每隻買1股?買幾多先係重點

每隻一股
貼你個倉黎睇下
得你自己貼,未係度則則博轉移視線爛鳩技兩
轉移咩視線?
你貼完真係1股我陪下你貼又點話,多過1股正仆街
比埋你睇咪自爆曬
廢老 跟本食老本 咁多年 發展哂先識買下aapl
Miss哂成個科網既十年牛市
就係個本咁大 都可以跑輸先係垃圾
同埋佢個fund唔可以分拆出黎 做其他項目投資架?
因為佢根本唔撚識,亦唔熟
完全就係一個跟唔上時代步伐既廢老
仲日日買緊 5仔咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞