希望大家以不合作方式抗拒全民檢測

1039 回覆
2724 Like 115 Dislike
咁首先個要搞撚掂班怕死到嘔既人
真係佢地啲口吻
抗疫又為打壓利益輸送為實,睇下有邊樣野係真正為抗疫 犯聚令,阿婆口罩,臨時中心,又話口罩冇用,唔公佈中招曱甴資料,今次都肯定冇好野
好好利用香港嘅病人約章

病人約章 - 第一部份

病人的權利

醫治權

得到符合現時認可標準的醫療服務

知情權

知道醫院能提的醫療服務及有關收費
清楚知道病情、診斷結果、病情發展和治療計劃,包括風險和其他可行的療法
知道處方藥物的名稱、功效及可能產的副作用
知道有關病情及治療方面的資料

選擇權

接受或拒絕任何藥物、檢查或治療,並得悉該決定可能引致的後果
選擇是否參與醫學研究計劃
徵詢其他醫生意見
私隱及申訴權
擁有私隱權及個人尊嚴,並在宗教信仰和文化信念方面獲得尊重
把病情資料保密
透過醫管局提供的渠道作投訴,並得到迅速及公平處理

病人約章 - 第二部份

病人的責任

責任

詳細向醫護人員交代目前的健康狀況、過往病歷資料、過敏情況及其他有關詳情
遵守醫院訂立的病人守則,顧及其他病人及醫護人員的權利
遵從醫生提出及雙方同意的治療計劃及有關指示
準時應診,如未能依期赴診應盡早通知醫院或診所
不應要求醫護人員提供不正確的資料、收據或病假證明書
不應浪費醫療資源
革命就未到,唔好咩9都吹革命

但你想比人中出都唔反抗我阻你唔到
唔驗,唔交
集體強姦市民

拒絕強姦,保護自己和家人
愈多人一齊杯葛就會愈低風險
唔測
: 部分人士用心邪惡 污蔑中央政府對港人的防疫工作 抗拒檢疫措施 危害市民健康 其心可誅
如果個pool夠大 ,唔講到人面識別系統咁深入,只係用嚟篩查你有冇潛在隱疾都已經可以玩死你
PUSH
好簡單
有咁消極得咁消極
有咁慢得咁慢
俾清水
唔撚測呀
你冇睇captain America?
佢會搞健康碼,無健康碼,無得出境
係街邊見到廢老吐痰
真係唔好去檢
講真我今日檢左係陰性我聽日就唔會中招咩
加上中共港共真係想做乜大家自己諗啦
真係想救香港人?
比d動物dna佢啦

英媒:中國以體檢名義採集新疆人DNA樣本
https://lih.kg/2134316

https://www.bbc.com/zhongwen/trad/press-review-42340636

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞