希望大家以不合作方式抗拒全民檢測

1039 回覆
2725 Like 115 Dislike
.
驗嚟都冇用!
留完樣本驗到陰性,又繼續迫車返工放工,感染咗都唔知
仲以為自己好健康!
俾啲曱甴屎佢驗
唔撚要全民檢測
[化驗賣港]唔係全民檢測,係一場利益輸送,破壞醫療專職行業,兼可以收集你DNA嘅大型計劃
https://lih.kg/2143474
化驗完真係中招 咪又係無藥醫
去隔離營返唔到工 老闆炒埋你
唔抵
直覺上 如果佢痴起上黎 可能用緊急法強制檢疫 如果唔係就罰款 坐聯5
唔撚驗
為咗推健康碼去到幾盡

建制派約見張建宗談防疫 冀推港康碼及堵塞社區漏洞等

立法會建制派議員約見政務司司長張建宗,討論防疫工作,建制派「班長」廖長江會後表示,相信未來一至兩年本港會與病毒共存,政府要考慮如何在經濟和防疫之間保持平衡。他表示,建制派向張建宗提出4項建議,包括向市民澄清內地核酸檢測支援隊來港的角色,杜絕謠言;加快分階段全民病毒檢測;參考內地健康碼,推出「港康碼」;以及堵塞社區防疫漏洞,以應對秋冬季有可能發生的第四波疫情。身兼行政會議成員的自由黨主席張宇人表示,希望政府盡快推出「港康碼」,讓持有「港康碼」的市民可以到食肆堂食,食肆亦可以全日開放堂食。廖長江補充,張建宗已表示積極研究「港康碼」,認為技術上可行,廖長江相信「港康碼」的設立只是時間問題。另外,民建聯主席李慧琼歡迎政府昨日宣布擴大病毒檢測計劃,並希望檢測工作加快,制定指標,優先為有確診個案的大廈居民提供檢測。

唔做
唔做啊
第一步DNA,

之後啲燈柱再收集個人資料,如電話ID,藍芽ID,樣,新身份証…

之後用AI crossmatch番上面DNA,到時你去邊佢都見到。

仲有得話有你DNA資料係現場搵到而入你數漆!
一定唔驗啦。
Push
呢個post 要推返上去
依家會戴底褲口罩嗰啲就係將來會主動驗嘅人
如果唔檢測會犯法。你估有無人不合作?
拉曬700萬人,又贏
洗唔洗重出個POST
咁短時間 咁大規模做檢測
確診數字一定會gogogo
睇下到時邊夠醫護做野 睇下邊度有位置入院
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞