食環清潔工清垃圾惹爭執 警員面前遭刀插重創

375 回覆
493 Like 43 Dislike
時裝店主不滿舖前衣架被清走 生果刀刺清潔工手腹
https://news.mingpao.com/ins/%E6%B8%AF%E8%81%9E/article/20200731/s00001/1596161981054/

早上7時06分,一名食環署外判清潔女工於旺角汝州街一帶工作,至汝州街3號一間時裝店前時,女工發現店門外有數袋建築廢料及兩袋衣架,遂一併清走。時裝店女店主見狀不滿,稱該兩袋衣架為其所有,指控清潔工盜竊及報警。

警員到場時認為事件僅屬誤會,清潔工亦已連番道歉,欲收隊離場,惟女店主感不滿,稱不相信事件屬誤會,隨即走入店內取出一把生果刀,於警員面前直刺清潔工腹部,女工腹、手中刀倒地,警員見狀制服及拘捕女店主。

清潔女工被襲後仍然清醒,救護員到場將她送廣華醫院搶救,其管工則帶同女工染血的工衣陪同送院。
屌你插錯人都有
香港人越黎越勁
依d case 係外國係咪可以拎工傷 到死 間公司養清潔工人一世
插錯人?
死差佬有乜撚用
咁勇武
都係怪太多藍屍狗拎刀撐警既錯
係美國
可以告黑警拎賠償添
有乜理由係你面前捅人都制止唔到
個店主好仆街
你擺D 野出街外, 就已經o係公眾地方
自己唔看管自己D 野, 仲要拎刀插人
放響街清潔清埋好正常姐
警察超人咩
依啲case喺外國嘅話 警察見有人擸刀衝去另一人到就開槍制止咗啦
但香港警察支槍只係會用嚟打21歲以下手無寸鐵嘅細路 平時就收鳩埋點都唔撚會拎出嚟用
外判公司:受傷喺個人責任 清潔工人擔誤工作 但公司大方唔追究 即炒
為衣架插傷人真係。。。
依樣真
痴撚線 班狗驚唔驚
班曱甴有份,唔係點會袖手旁觀
平時係用另一支槍專射女啫
賣衫朝早7點就返到舖??
似係有私怨特登set個局做鳩個清潔工
痴撚線,小氣到
死黑警
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞