對馬戰鬼 (6)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
同埋其實武士道喺唔同時期唔同演繹
由一開始係做山寨王,保護自己同自己財產
到戰國時期變咗下剋上,為自己家族嘅榮耀同地位
到江戶幕府之後講忠君愛國,成件事已經好唔同
老老豆豆

隻game十間屋9間都又穿又爛
之前watchdogs2有個係影人嘔玩咗成日
為左唔洗開門

D門比我一黎就斬爛晒
https://youtu.be/e6jE23krC2g

如果戰鬼改響PS5到出,畫面同對打位又做到同E3 trailer 一樣,會唔會變滿分神作?
反而覺得呢隻game上唔上到神檯唔係取決於畫面同物理(游水另計)係佢嘅重覆性,任務/npc樣/敵人甚至民居其實重覆性都好高
你係直接無視左人地個教學喎
我覺得D植物唔夠 horizon 咁真
重覆性高基本上都係時下open world game嘅通病

D人樣重複先係最致命傷
啲任好直來直去,唔似巫師咁過癮,不過都有啲呢我印象深刻,
直來直去嘅意思係指解任嘅過程?

我認同你講嗰幾個支線任内容寫得唔錯
果個年代既武士精神根本唔係保護人民
係保護將軍
人民同韮菜差唔多 只係供養佢地既存在
所以舅父咁既諗法係好正常
封建社會就係咁

係仁哥心態突變先咁想保護人民
應該話玩家選擇唔多,亦都無乜twist,例如森林個任一接已經知係盗賊搞事,事實亦都係

如果可以改做例如入咗森林,一番調查後發現原來係附近村莊嘅流民請啲盗賊返嚟扮惡靈,目標係嚇鳩啲蒙古人,但過程中亦都殺咗好人,再交畀玩家決定要點對佢哋,幫佢哋保守秘密定殺人填命

揀保守秘密你之後返去可能會發現有商人被殺,揀殺人填命就村莊無惡靈之說戰火中被蒙古人屠村

咁係咪過癮好多
其實冇名支黎真係幾麻麻

不過有樣個d支線加返晒分
有小小巫師3 feel

好多年冇玩d支線玩到吓一聲
呢個係編劇問題,佢寫得太簡單,但你又好似寫得好複雜wo

不過成隻game 基本上都設計到無咩選擇位,可能係製作團隊嘅決定黎
真正嘅戰鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞