是夜:國安拘捕16-21歲三男一女 涉分裂國家及煽動叛亂罪

223 回覆
294 Like 82 Dislike
16-21歲,就可以推翻政權了

警方下午3時半起於元朗、屯門及沙田拘捕3男1女,涉嫌干犯「組織或實施分裂國家」及「教唆或煽動分裂國家」罪。被捕人士年齡介乎16至21歲,均報稱學生。

警方消息及調查顯示,近期有人成立一個主張香港獨立的組織,綱領為建立香港共和國、不設底線鬥爭及團結香港獨立派系等。

警方強調組織於近日成立,涉案言論亦是港區国安法實施後出現。

https://t.me/weatherjj
Push
推埋上國際
垃圾警甴
Pishhhhh
個重點唔係為左拉人 係為左嚇人
個message就係唔理你幾後生都無情講 只要你有良知就要坐10碌甚至終身
近日成立
一個國家連小小自由 小小聲音都接納唔到
快撚啲開集中營
搵返幾隻狗一齊死
100年政權輕易俾做左廿年人既分裂國家
btw 分裂左乜國家

中共繼任左清朝既約?
個国家冧左未?
我有種感覺
會因為佢地推翻呢個政權
拉到海外班貪官未?
Let the purge begin.
美國唔救冇人救到
痴撚線
"Rebellion to tyrants is obedience to God"
無論發生咩事都好 你要記住所謂既叛亂係因為你仲有良知
絕對唔可以放棄抗爭 唔可以因為所謂國安法而縮沙
香港人未必做到咁多野 全民勇武可能永遠都無可能 外國亦多數唔會出兵幫手
但就算到最後得返鍵盤戰線係安全都好 都要繼續做落去
就算連鍵盤戰線都唔安全唔做得 你個心一定要保持反抗既精神
勝利未必會屬於我地 但只要放棄左就永遠失敗 放棄就等於承認支共
一息尚存 抗爭到底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞