一人一個人生必試嘅旅行體驗/ 必去景點

195 回覆
53 Like 4 Dislike
好靚
好多都係睇相是美好的
呢個真
去左布達佩斯,當地人話一定要去睇多瑙河夜景,然後我睇完心諗......不外如事......除左佢個國會靚之外,其他位暗到乜都睇唔到
大家對夜景個定義太唔同,佢地夜晚就叫夜景
要睇極光指數,最好自己揸車去追,我18年2月去Tromso, Inari同Ivalo咁多日都睇到
Argentina同歐洲國家差唔多,Buenos Aires治安唔錯,係有D昆遊客嘅騙徒尤其的士佬,自己小心就得.
長途交通一係巴士一係飛機鐵路唔發達,Iguazu Falls係阿根庭巴西巴拉圭三國邊界,阿根庭嗰邊係小鎮Puerto Iguazu.我喺hostel遇到一個德國妹自己一個玩匀南美,佢話離開Iguazu就去Paraguay.
呢本書作者係一個香港女仔單拖去南美,可以參巧吓.
靚,文化歷史氣息濃厚,但熱到仆街又唔比著背心行
我嗰個關口好少外國人,個關員都唔認得特區護照,搞咗好耐。俄羅斯人普遍外冷內熱,肯幫人嘅, 但冇必要都唔會笑, 五星級酒店都一樣
梵蒂岡
利申冇信教
冰島有個火山可以進入佢内部個溶岩室(唔知係咪咁叫), 自稱全世界唯一一個可以入既火山内部
會係火山口吊你落去,雖然好撚貴但覺得幾值得睇,入面好似異世界
冰島玩左廿日,睇到2次
夏天有永晝 可以玩好耐 時間見洗啲
再去嘅話想去啲勁角落嘅位 同埋想行多次彩虹山
極地 極光 沙漠 熱帶雨林 赤道
我都係18年11月去喎
11月中由瑞典北部去到Tromso 再上埋冰島,每次報tour追都追到

你都幾黑仔喎
一次夠皮
有冇相分享下 20日先2次 咁少?
Plitvice Lakes - 克羅地亞
用咩機影㗎?
A7R3
我覺得啦
如果你主要為睇極光既, 唔好去冰島
雖然全個冰島都係極光帶, 但冰島天氣變化太大, 成日都好多雲, 好易收皮
真係想睇極光去上面講個D例如Tromso仲好

不過冰島D風景真係好正, 好興幸自己去過, 將來都唔知仲有無得再去

睇到極光個時感動到想喊, 因為接近成個TRIP最尾先睇到
睇住D極光郁真係好撚正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞