一人一個人生必試嘅旅行體驗/ 必去景點

195 回覆
53 Like 4 Dislike
傳說睇到極光會幸福一世
本來plan左今年聖誕去芬蘭
我大爆發肉眼睇到好淡既淺淺淺淺綠色,不過真係幾神奇
想睇埋南極光
京都
西伯利亞鐵路之旅中間要停係伊爾庫茨克去貝加爾湖
因為我始終覺得,企在這個瀑布下面應該喺兩個人

巴打自己去定同人去
阿根廷個冰川好震撼

不過我更鍾意佢條行山徑fitz roy,
好似仙境
想去beirut 中東巴黎
其實有咗internet,好多地方唔洗親自去已經睇到風景
有啲地方要坐好多鐘頭飛機,再坐幾個鐘頭車先到,諗起已經唔想去
多雲 定天氣唔好
貝加爾湖撚狗
一個人,咁先有電影嗰種feel.
阿根庭好值得去,消費好平,當時一包煙都係約40蚊港紙平過香港,好多All you can eat烤肉餐廳好平食到你唔食.最貴係Buenos Aires去梁朝偉做嘢間Bar Sur睇Tango show,入面仲有[春光乍洩]張電影海報.
冰島round trip
去完之後 年年都想再去 可惜果邊消息真係好貴
去完夏天想再儲錢冬天去
達成咗嘅:
紐西蘭皇后鎮skydiving

未達成:
秘魯行上Machu Pichu
去多次冬天就夠
應該要夾埋greenland or faroe land
起highway開緊百幾....見到都唔會停得切...尤其後面有車跟緊更加唔會停到.....去過澳紐roadtrip就知roadkill係常態....
呢樣真......除非見到kangaroo...如果唔係既話就算係wallaby都要照輾.... 如果唔係既話仲易失控炒車...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞