[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(18)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
我都諗過,但陳列唔知俾人玩成點
我諗唔會有人特登去DMA試OPEN BACK 野掛
以前聽啲巴打話啲IEM畀人玩成老牛聲,唔知耳牛會點
我會
不過好耐冇做過
耳牛少人試,可能未煲開
一諗到DMA啲閪sales就唔想試 灣仔同ssp又冇咩amp試耳牛
BTW舊年音響展DMA有擺幾隻focal嘅耳牛, 唔知係咪呢隻黎

如果係出過展咁就要諗下先
不過可能sales唔會講
或者啦,不過focal
focal耳牛易唔易壞之前好似見有隻鈹動圈嘅focal出事
如果想改頭嘅去邊間好
我都有d擔心,好似幾易壞
最經典有巴打買全新Utopia聽一個下午就要整
始終壞嘅先會講出嚟,冇事嘅都走去聽啦

含咗 平時聽完周圍放 依家有霉點

要換pad了
唔經唔覺已經聽左隻grado hemp 一個禮拜
前一兩晚聽完除落黎撚下先發覺呢隻耳筒手工都幾粗糙

首先係個外殼同條線嘅連接位,都幾明顯有條裂痕係到

之後個'濾網',本身冇為意仲以為好似hd58x咁連住個耳綿嘅

點知原來係直接痴落機身到, 個外殼同單元痴住嘅膠水仲要都幾多下

聲音方面小弟不才唔識寫評測就唔寫了, 不過令我驚喜嘅係樂器分離度超高,聽metal真係可以聽得出每件樂器做緊咩,同埋細節量好高, 我覺得係我買過幾隻耳牛入面最賤嘅

420usd我純粹當買音質算 呢隻耳筒嘅佩帶感同埋手工係我試過嘅耳牛入面最差嘅
換pad la
諗住買個副廠出嘅耳綿,原廠出嘅好貴
apoeq
買之前都有睇過其他款嘅開箱文都知grado有種好強烈嘅“手工”feel
只係冇諗到用咁多膠水痴姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞