2017報考海關督察討論區

1001 回覆
4 Like 18 Dislike
等到幾時啊
18 號group in
點解會考LEADERSHIP先過體能

如果體能唔PASS, LEADERSHIP幾高分都無用啦

咁擺邊個stage唔pass體能都係冇用架喇

真係好好笑 跟住就算擺體能第一,written唔pass體能幾高分都冇用架啦

如果fib 唔pass
Written, 體能幾高分都冇用啦
點解會考LEADERSHIP先過體能

如果體能唔PASS, LEADERSHIP幾高分都無用啦

咁擺邊個stage唔pass體能都係冇用架喇

真係好好笑 跟住就算擺體能第一,written唔pass體能幾高分都冇用架啦

如果fib 唔pass
Written, 體能幾高分都冇用啦

第1考體能有好明顯既客觀標準去決定pass唔pass
第2考其他sections計既應該係排名
第3體能同leadership 同一日考,所以我先提出
而且leadership同fitness 都係著sports wear,所以佢唔可能分拆,同時又要顧埋人數限制。所以放係第三關都可能有佢既理由。

但leadership 如果只係計排名,唔會即foul,咁點解唔考左fitness,踢走d人先,咁leadersip咪做少d

有錯講指正
第1考體能有好明顯既客觀標準去決定pass唔pass
第2考其他sections計既應該係排名
第3體能同leadership 同一日考,所以我先提出

如果fitness又另一日考,又要請多日假 我印象中佢幾年前係考fitness先,然後先leadership。可能係pass leadership既人少過fitness,所以佢直情掉轉,咁樣可以確保每關都有西走一定比率既人,唔會剩太多
而且leadership同fitness 都係著sports wear,所以佢唔可能分拆,同時又要顧埋人數限制。所以放係第三關都可能有佢既理由。

但leadership 如果只係計排名,唔會即foul,咁點解唔考左fitness,踢走d人先,咁leadersip咪做少d

有錯講指正

leadership即foul wo
LE著sportswear

有錯講指正

leadership即foul wo

哦,原來我搞錯左,如果兩樣都即foul咁可以無咩分別

究竟著sportswear定suit?

著suit落order好怪姐....等於同軍領袖訓練啲人唔會著西裝

著suit落order好怪姐....等於同軍領袖訓練啲人唔會著西裝

童軍
下星期啦
今日應該有呀嘛
真係無...唉
無啦啦停左 16 號之後都無 咩事啊
我都5點半前如果無既話, 我呢個星期六日點算
收到email
利申: 18號0900 board c gd
收到email
利申: 18號0900 board c gd

加油!

利申:玩完
收到email 6月 14 號 10點

利申 5月17 board D
我都收到啦
18 3 點 board d
15 1:30 Board C 都啱啱收到…撞咗旅行屌
收到

16號 board b
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞