西灣河黃店食評家 - 你問我答

312 回覆
172 Like 1 Dislike
根據地區谷流出
係藍
龍珠就係普通茶記,唔需要抱住特別好食心態
題外話個收銀長腿妹妹好正,有小小波路

個人覺得珍意泰比教好食,因為勁重口味

Jariya其實幾地道,泰文落單,真係識泰文
飯餐答唔實你地,真係睇口味
但係奶茶係冇茶味+勁重奶粉味既
我覺得沁沁麵幾好食
可能因為我食開清淡野 下午茶成日去食個麵
去咗五六次都未食到個飯

通常去和記食早餐沙嗲牛 個四眼男人好好人
三月果陣去 有個阿婆冇口罩 見佢地俾咗個婆婆
果陣係口罩最短缺既時候

來來係每星期必食最少一次 仙草
要成日睇佢fb有冇開

車仔麵愛好者 覺得 林記>超級無敵
不過超級無敵係大份同抵啲

想食台灣野 醍醐茶寮都可以一戰
個set有麵有個餸再加野飲 一次過滿足三個願望好開心

Cs’ bakery想試好耐 次次去到門口都排長龍
仲未食到

Btw文興記真係食過一次不了 覺得好污糟
同埋佢個抹枱布好臭

另外 犀牛係咪綠色?因為幾好坐 有時都會去下
出晒名藍
好似係大學嗰間發生過咩野
比人標籤咗藍好耐

呢間野賣平價野食
但係唔好食
個沾麵幾好食,但去親果邊都會揀黃金雞
兩間,都係夜晚6-7點先開始擺檔
一間喺娥姐粉果隔離
一間喺阿婆糖水隔離
但唔知藍定黃
yep support
太安樓來來小吃店都係黃架
芋圓燒仙草好好食
如果呢間係同西環同一個老細,應該係咁

員工 藍
老細二代 淺黃

沁沁麵真係鐘意清淡既人先會食
難怪巴打你Like,而且間鋪既人極禮貌
你有冇食過蕃茄麵
快D去試之後一齊傾下呢碗化學麵
Btw最好食係喇沙,棷香味好正,但係衰個麵底

和記個男人真係好好服務
食物唔會特別講,普通茶記

來來同Ca’bakery雖然我冇食過,但係次次經過都長龍

林記係抵食,但味道一般

醍醐茶寮唔好食關廟麵,難食到噁
但係個咸香麵幾正+手撕雞+水蜜桃茶

文興記個後生男仔睇檔會比較乾淨,最近嗰次去食,佢真係次次噴酒精抹枱
食物其實算乾淨
個人推介香茅雞翼同湯飯,個味好正
雞翼炸得勁靚又入味
湯飯個味好傳統,你食完會明我講咩

但係佢嗰度鮮雞件係腥腥地、牛肉片係牛筋feel
係老人家先比較like,後生多數不了

題外話老闆隻手好大好厚,好有安全感
好想叫佢幫我打飛機,行過留意下
黃店優先
食拉麵食寮居酒屋/壹碗壹碟仲好
娥姐隔離藍

串燒隔離有巴打講過黃
我見過魚蛋佬嗰位靚仔去買呢間

黃唔黃去唔去食見人見志

我就不了,2間都好污糟
屌你
你一定冇睇我個List,我有打到
我手機打咗成個鐘,你唔睇
你講到咁 我唔敢試佢地個蕃茄麵

睇下再比唔比多次機會文興記 去睇下佢隻手
上次因為和記太長龍過咗去
果次真係太惡劣
試下蕃茄麵啦,好想有人陪我傾個麵呀
其實好好食,你去食一次

呀姐同老闆睇檔係污糟小小,但係食物冇咩問題
認住地中海好好笑容嗰個係老闆
隻手掌只應天上有
Omg原來開返!
勁鍾意食呢間早餐
筲箕灣道21x號個間小麥廚x黃定藍?如果係藍以後唔幫襯佢
上個post有人講黃

但係冇證據,我會當綠

同區大把黃到金,我情願幫呢堆先
Cs’ bakery真係好難先食得到
想外賣D CAKE 但係次次都話無
沁沁麵老闆都好好人
總之成間野D態度係全香港最好'
不過我都好似有半年幾無食
除咗姊妹邊度有得食炸大腸
魚蛋佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞