一齊畫你自己夢想中女友個樣

259 回覆
40 Like 123 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=GtXNIfajy3k
多角色構圖可以睇下呢條片(有簡體字幕)
呢個九宮格構圖法係攝影都會用到
如果公仔既大細可以靠擺前擺後黎調整

顏色既教學我都要搵搵(我自己上色好差,都好少上色)
不過我記得以前讀書個陣教,主物體既顏色唔好多過3隻色
而背景就用主色既對比色(即係色圈對面隻色)

如果有事搵我可以add我ig hkgbigdaisy
無野睇架但我諗換左iphone12之後會貼d野掛
我返工通常搵晏就更或者通宵更,夜晚先覆既機會比較大
而且黎緊秋冬係馬拉松季,會覆得更加慢
條片好有用, 我睇左3次完全講中我錯左咩
而家好大啟發
顏色我去研究下, 有咩好教材請POST上來, 我會非常感激
慢慢覆都無所謂, 唔急,
反正我學到新野都要時間練
而家仲研究緊角色設計點先唔會覺得亂, 睇人地D畫成身道具都覺得理所當然, 自己個D一係好似差減D, 一係就好亂
唔記得出自邊.
D色好順眼
而家睇返我D公仔都有D似黏土人咁

我係呢隻愛麗絲,再自己買噴罐噴粉紅色上去,同埋換左呢隻衫
咁大碌嘅
master yi?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞