港台最廢DJ (37) 二台7,8,9,月Summer Fun, mine幾時先唔會斷!

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
Gimme5 播返公開試 個jingle
再播返CHing 愛玩野 養魚個幾集就ok
亞斌又賣老豆
想知祖師公有幾靈
Classic Moment
#雷有輝(Patrick)細個接觸音樂嘅源由,係因為大哥二哥中學時已經夾Band,而三哥 #雷有曜 都好鍾意參加音樂比賽,每次喺屋企練歌嗰陣,就會拉埋Patrick一齊玩,兩兄弟就開始夾歌,後來仲參加1978年香港電台舉辦嘅音樂比賽而奪冠~

由 #Trinity 到 太極樂隊 Tai Chi Band,Patrick都係樂隊中最細個嘅成員,年輕嘅時候因為唔識人情世故,表現比較Cool,反而被人覺得冷傲冇禮貌。到而家人大咗諗返當時嘅自己,佢都話真係好唔要得……

更多雷有輝精彩嘅人生故事,留意今日11am,香港電台第二台 RTHK Radio 2《安哥同學會》~

====================
《#安哥同學會》由 #陳圖安 主持,逢星期六11am-12nn,#港台第二台 播出。
rthk.hk/radio/radio2/programme/jackyclub
正!
上個禮拜果兩集classic差咁啲
留名等聽波盛 新錄音炒粉
我地又估下 一陣波盛講咩題目
Ink? 又捽碟? 叮噹?
CLS 一集劇jam 左 寶可夢 鋼煉 數碼暴龍 激鬥戰車 哈姆大郎入去

既然你地誠意要求
大家仲有沒d咩要求
今日係波仔揀歌?
聽落似係EDM
廣告炒
我都喜歡 crush on ride crush on hipi 多d

同場加映大方博士
隻比卡超個樣好佛系
原來同守下留情嗰輯 唔係同一日錄
阿一個口伸把劍出嚟痴撚線
"一"老千部動能
呢兩日既classic moment
廢lu d promo同maymay chan有得比,都係一堆嘈音
點解次次都係豪仔用電話做節目嘅??
瘋show又係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞