大家覺得值唔值得入環球影城玩?

168 回覆
74 Like 13 Dislike
唔值,上次去大阪果個,明明唔係假期,
但係飛龍果個已經排左我3個鐘,再玩埋大白鯊同蜘蛛俠,睇埋eva已經天黑要走。
排咁耐玩幾分鐘,完全覺得浪費左1日行程

唔係假期都冇可能會排咁耐
一係撞正嗰邊嘅公眾假期,一係就撞正佢嗰邊嘅休息日
又或者你去嗰陣咁啱係佢啲設施新開

如果係平日嘅話,排翼龍兩個鐘頭內搞掂,蜘蛛俠,大白鯊嗰啲30分鐘都唔使

Cool japan嗰啲就應該要排一個鐘以上

所以咁多人話要買fast pass就係咁解

上年6月13日去玩,我仲特登搵平日去都仲係咁多人

哈利波突 蜘蛛俠都好玩
Eva都超正
依家多埋迷你兵團
講真 點都要去一次

Eva排左我2個半鍾

其他都買左快證
usj 攻略,八點幾去門口排隊,入開閘狗沖去哈利波特,10mins 排完玩得,次後影下相,再去排shark, 好快半個鐘到我玩,之後朱羅記滑浪飛船排左一個鐘到,不過好玩,再排翼龍,玩左兩次每次排九個字到,頂唔順食個lunch, 食完睇巡遊,睇完去玩4d, 最快係4d 睇到好撚暈,最後排埋倒後過山車,玩到六點幾走人
利申真人真事冇用fast pass

我上年都係衝入哈利波特
就算usj會放咗班類似VIP入樂園先,我再跑過去都唔使排
一定要買fast pass
去旅行就唔好慳啦
我前個星期去
買左#7 都唔平雖然
翼龍個過山車真係幾正
平時驚機動遊戲
但覺得去到唔玩就好似無去過咁
樓上有個既巴打分析最晒每個game
我覺得好值得參考
其實個vip手環有乜用?
打算六月頭去
淨係昅女都值回票價
其實個vip手環有乜用?
打算六月頭去

早少少入園,但冇買fastpass 都係要個個game 排隊,所以係冇咩用,叫做第一個game 唔使排
留名
今日去完 唔洗買快証 基本上全部挽3D 哈利波特一定要挽
值,老閪都要買fastpass
唔洗fast pass全排單人一定玩得晒有凸
好正呀

超鐘意呢個theme park
利申我好怕機動但入面啲景同氣氛真係好好
帶唔帶埋老母去?
個人覺得都幾好玩既,上次一個人去玩買左條葛來分多頸巾戴,成日都有工作人員行埋來話戴得好好睇又問我要唔要幫手影相
日本人做樂園真係好照顧人地感受,唔似香港入到去狂西面
但係飛龍果個已經排左我3個鐘,再玩埋大白鯊同蜘蛛俠,睇埋eva已經天黑要走。

唔係假期都冇可能會排咁耐
一係撞正嗰邊嘅公眾假期,一係就撞正佢嗰邊嘅休息日
又或者你去嗰陣咁啱係佢啲設施新開

如果係平日嘅話,排翼龍兩個鐘頭內搞掂,蜘蛛俠,大白鯊嗰啲30分鐘都唔使

Cool japan嗰啲就應該要排一個鐘以上

所以咁多人話要買fast pass就係咁解

上年6月13日去玩,我仲特登搵平日去都仲係咁多人

買VIP一開門就跑入去玩翼龍
計埋pass可以一個鐘內玩三次

混雜予想
http://www15.plala.or.jp/gcap/usj/

on9 仔唔做下功課,又唔捨得洗錢買pass, 咪中伏囉
有個vr過山車都好玩
去過LA新加坡同佛羅里達嘅環球影城,上次去大阪反而無去,因為聽人講排到high high,買past pass都屌得過,但好貴
上次無買fast pass 玩到hp 翼龍 蜘蛛俠
再加兩個cool Japan
蜘蛛俠仲要完全唔使排
我覺得USJ係玩過最好配既樂園
門票+Express 7都係一千有找
點解會二千幾
唔值 入面多人到仆街咩都玩唔到
成班人唔識睇人數預測網
利申 岩岩去完揀個大空日子去 9成game玩晒 無買pass
排最耐既係vr過山車 80分鐘 攻略係一開場跑去玩依個而唔係hp 因為後期hp係排半個鐘內
點解會二千幾

假期去?
正常一千有找

我之前去日本嗰個官網買 平過旅行社一兩百
門票+Express 7 每人$920左右

係日文網但唔洗擔心 google一下大把教學

不過旺季櫻花季暑假會貴一半
點解會二千幾

5月第一個星期佢話黃金周所以特別貴,而且我買左兩set fastpass
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞