[票站1933]華明巴士站票站問題

14 回覆
12 Like 1 Dislike
話說今日初選,因為家母好妟先係九龍個面放工,佢就諗住趕返嚟投票 (我已經提左佢9點截),但佢返到嚟嘅時候見到條龍仲有人,就跑過去諗住投票。

因為已經過左9點,就有個女義工同佢講冇得再投,跟住就有個阿叔同另外一個男仔話比佢投埋啦,咁辛苦跑到過嚟,而嗰陣都仲有人攝緊入條隊度,咁個女義工都堅持唔可以,咁我都明白嘅。

但係家母就話佢聽日都要返全日,可能趕唔切,佢就諗緊點算同想求下情個陣,個女義工就好不屑咁話:「咁唔緊要啦,反正我哋多你一票唔多」,仲要講左三次跟著家母就覺得好嬲,因為佢覺得平時拉票嗰陣唔係話每一票都好重要㗎咩,而家佢嬲到話唔會投初選,反正佢個票都唔重要

雖然我都知咁多位義工都好辛苦,但係大家真係要注意下個態度,因為本身家母都係好黃,捐錢投票遊行都做齊,今日仲係咁叫啲同事去投票。唔知其他票站有冇呢個問題,但可能咁多位義工都要小心自己言行,特別老一輩未必會好似我地諗得咁開。希望聽日大家繼續加油,辛苦晒咁多位義工,而家我要繼續勸返佢去投票
義工竟然會咁講....
伯母你快d去投票啦
珍 明白義工們已經做左成日可能會有情緒 但大家都係同路人 無謂因為咁而傷和氣
大家都要注意態度啊,之前區選先講完你個票真係好撚重要
同路人既話,一票都好重要
如果係真,起左個女義工底先,免得聽日趕客
形容下衣著
樓主媽媽我代手足佢地同你講聲sorry
因為班義工真係做足200%既心力
可能真係難得可以夠鐘休息食個飯先至會講d咁既野
auntie講既好岩
每一票都好緊要! auntie一定要繼續用佢既一票黎表達自己既意願!
重點唔係語氣 而係個義工點睇願意出嚟投票嘅人
佢擺明係態度唔啱 咁一係佢唔care初選 一係就on9
邊個原因都好 探究條友咩料 只係浪費時間
大家心水清 知目的係投票表態就夠
冇必要幫啲無謂人刷存在感
不過 伯母下咗氣就盡量搵時間投票啦~
如果伯母係黃 但就因為唔值得嘅人冇投出自己嗰票
佢之後會後悔 會唔開心㗎
樓主快啲俾伯母一個大擁抱 氹返啦
下次活動義工要注意下
想知最後伯母有冇投返佢神聖嘅一票
有啊 勸左幾次之後佢有落去 但佢話啲義工都係冇乜禮貌 唔係好理佢 問咗幾次先應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞