二手ipad pro 10.5同一手ipad air 2019,點揀?

36 回覆
0 Like 8 Dislike
如題,窮撚如小妹如果要買pro淨係買得起二手
見有人放二手 ipad pro 10.5 256g wifi+cellular +smart keyboard+apple pencil $5000
我去apple用學生價買全新ipad air 64g wifi+keyboard +筆都係差唔多$5000(因為個package會送airpods,諗住賣翻出去)
主要想攞嚟攞去做功課project嗰啲,間唔中打下機睇下片,唔想下下抽部電腦翻學校,鬼死咁重
有冇巴打絲打可以比下意見?主要驚二手會去電去得好快
要畫畫睇戲就pro

喇叭 mon 差好撚遠
pro 唔使諗
Ipad prob10.5二手有 白點問題
全部

全部水貨應該同二手同價
Air 3都有

30左少少嗰個位
唔係燈膽嗰度
唔該晒樓上咁多位巴打先,咁我應該都係買二手pro架喇
另想問到時check機嗰陣有冇咩要特別留意?
都係啲基本嘢 check mon 筆 鏡頭 喇叭 叉電
wifi 藍芽
建議有新買新
畢竟電池係消耗品,二手都起碼用左一排
加上你都知ios版本係愈更新係愈慢同秏電架啦
咁點解唔買部新好過
買air
A12應該安全過A10X
我會揀Air
始終唔知人哋部二手機做過啲咩
A10X gpu勁過A12
要推120Hz
電子產品買二手,你諗你
如果兩近都係新機就買ipad pro

唔會考慮二手仲要舊model

買ipad air 啦
搭單問
mon 差好遠係講緊 refresh rate?
如果我係project去另一個monitor既話 呢個refresh rate應該無影響?

但咁你不如用電腦
我自己好想用支筆黎做presentation
所以只會考慮ipad air 或者 pro
因為見到好多人推pro都係睇戲 畫畫 會開心D
但如果只係for 工作上定期做presentation 想拎支筆+pad周圍走
可能air會適合D?
雖然pro係正d,但二手機 您唔會知之前果個點用機(可能已經跌過幾次或者3手機),又無保養, 寧願買air3 起碼係全新,配件買全新都會有保養。
要speaker 勁,係屋企用藍芽speaker 就ok

出街睇片要靚聲?

同廢老係巴士餐廳唔用earphone 播片有咩分別?
我有部殘殘地 10.5 pro 256G ,連埋keyboard俾你 2000有冇興趣
我想放部air3 睇下有冇人有興趣 上年買 極少用所以好新淨 連埋筆同送mon貼

https://t.me/southe20
買得起IPAD都叫窮撚?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞