「突發新聞」李嘉誠 係英國投千億 建「香港城」國安法落實前夕,獲英國政府批「開工紙」

414 回覆
919 Like 8 Dislike
係咪真㗎,唔好氹我開心喎
長實起碼好過億京發展啦
話垃圾個啲大部分住緊公屋
英國倫敦樓一路同香港差唔多,5、6 百呎兩房,不過英國樓正型冇古惑窗台"如果要大去加拿大美國!
係,果班人本身同中共有關,有中共既人係入面
根本唔關中唔中共事,有冇中共都冇乜可能啦

得罪講句包括我自己都係溫室小花又冇料,你點建立都冇可能變成香港咁

但有城仔條大水喉射住就可以吸引返高水平人士黎
中共冇大水喉?
睇下出面d post, 果班友係真係覺得自己足夠優秀到可以複製一個香港出黎

高廣垣 正正係「方舟計畫」領軍人物

https://www.youtube.com/watch?v=bziAhRY4eXE&t=1s&fbclid=IwAR3A1gQgV0POostxcxSzMlHD-Jv8rVMYKwbPGKbtTq1qMy3J2uQLuC9H4J8

高廣垣是香港政府「一帶一路委員會主席」RECAS集團主席,不知道他的目的是什麼? 你話有冇大水喉?有冇足夠優秀人才? 佢地話幫過唔少手足。
去到邊都係李氏力場結界之下
誠哥早已預備
多倫多同溫哥華d樓都開始縮到500尺度
如果你有求於共產黨
想同佢合作就一定要有痛腳喺佢手

問題係,誠哥係被求一方
倫敦呢啲地方樓價都好鬼貴
同香港有得揮
再加上長實誠個老字號
實吊高黎賣
唔係個個香港人都買得起
又係比有錢人住
你睇呢幾日移民post就知啦
個個話自己戶口得幾萬就想移民英國
過到去咪又首期都比唔起
成個項目目標係香港一班有錢又想移民既人
唔係啲住公屋走過去移民既人囉
係李生無喺中共拎過著數咋
最撚怕又搞到地產霸權供二三十年
咁先可以高人工請香港過去起樓
過去英國建立 “李嘉city”
屌你啦
去到英國仲要住200呎
我屌你老母李嘉誠
係香港買唔起你層樓
係英國都買唔起啦
帶我走
香港城永無八號波
你不要為明天憂慮, 因為明天自有誠哥幫你憂慮
係誠哥強大唔係你
請我
我起過長實樓架
去到英國都要幫誠哥打工
李生真係善心
突發 長實要人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞