【0709 LIVE】衞生署及醫管局4點半疫情簡報會

1636 回覆
17 Like 6 Dislike
室外唔限人呀
搬d 機出鋪頭外啦
劉醫師咁跳線
依家仲要派幾十棟
死咁D廢老先啦~~~ 唔死人唔識驚架港豬
政府班撚屌官反應慢就一定,
但有部份唔帶口罩既濕鳩巿民都有責任,6月尾7月頭,眼見條街十個裡面都有三至四唔帶
其實前日之前,機組人員同船員 豁免強制做深喉抽樣驗毒?
但前日開始強制做番,已經連續兩日查到有機組人員同船員帶有病毒, 似乎過去嘅日子係驗呢班人係好大漏洞
張馳有道地派發
GTA個沙灘咁 戶外gym
仲有堆免檢疫人士

//即使香港未通關,內地旅客入境香港的數字已於五月回升,五月共有五千六百多名內地訪客入境,較今年四月大增九成,當中最主要持探親簽注入境。泰國政府早前宣布,將與香港建立放寬出入境管制特別安排,商經局昨日指牽頭成立的跨部門小組將會與泰國跟進工作。

保安局局長李家超書面答覆立法會議員毛孟靜的提問,根據衞生署提供的資料,透露自從實施抵港人士必須接受強制檢疫十四日的規例以來,今年二至五月共有二十萬零九千多人,得到豁免強制檢疫批准可以入境香港
。四個月內,以二月有最多獲豁免人士,達九萬三千多人。 //

( 仲未計6、7月數字

有預感老人院群組應該起碼都會走咁一兩件
其實城管咁得閒咪去幫手派下樽
我覺得五五比例了
都好多後生唔戴
599G 限聚
暫時維持
最後做咪又係救護做
屌你老母張宇人正人渣黎 淨係識掛住幫飲食業
其實前日之前,機組人員同船員 豁免強制做深喉抽樣驗毒?
但前日開始強制做番,已經連續兩日查到有機組人員同船員帶有病毒, 似乎過去嘅日子驗呢班人係好大漏洞
確診的士車牌號碼係chp個網邊度搵到?
老人院有班長期病患
一兩件算估少啦
公共交通工具戴口罩又好難立法?
今日有個98歲中
排隊又話限聚令 龍門任你擺 根本就令到人蝕錢
直頭停撚咗佢啦戇鳩 排隊就會冇風險嘅咩 攞飛好唔好 on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞