原來依家文員仔要識埋畫圖同剪片

219 回覆
605 Like 58 Dislike
我地腥港狗賊高級白衫狗官PR都係ERERER
男既做文職通常仲要搬野
食物鏈最底層
打雜一腳踼

間野有幾大
文員仔挑選那位
你睇下佢FB PAGE咪知佢出咩片囉
咪又睇住D牛係到燒下燒下左上角加個Logo
依家小學生都識啦
無頂爛市,只係請我果時無要求我識咁多野,之後公司得返我一個Desginer,唔經唔覺就做多左好多野
咁咪要求加人工 你接受都仲唔叫頂爛市
次次想開口,老細就會開始話黎緊個市好差,講唔出口
驚13000都俾多你
13k連剪片畫圖一定唔做,就算fg要剪片畫圖都14 15啦仲要識日文喎

咪見到係黃店就出曬水咁包庇好唔好
老細照揸benz酒店high tea 戴勞,吹咩
你可以見依份工啦
再傾你覺得佢會加幾多,呢到明顯3個人嘅workload你係咪識做哂佢俾3倍人工你先,係我依家出中環唱歌呀話你知
香港班閪老闆自己就乜柒都唔識

但就用勁低人工去請個超人返嚟
遲D可能要係連登出post正負皮要過100
會唔會本身啲嘢係老細自己一腳踢 諗住請個人睇下分擔得幾多得幾多? 咁佢眼中就可能只係0.5-1個人嘅workload
其實日文工真係冇咁多 做CS返shift會有18k嘅
但咁其他唔洗識日文嘅CS工都有啦
你諗得咁理想嘅,唔通你係老闆,基本識唔難,咁要識幾多先叫基本,識10樣基本嘢又係基本?點解識同workload無直接關係,個post寫明幾樣嘢一係你in嗰陣唔講自己識,如果識就要做㗎啦,唔洗你做我寫出嚟做乜
失業率上升
d閪老闆就出低價請人 博人寧願低人工d都好過冇工開
萬三要識日文已經難
最好分擔得哂又俾黄豆嘅付出就正喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞