澳洲移民消息集中討論(最快今日公佈)

117 回覆
131 Like 5 Dislike
係啊 真係好激氣 成班垃圾
190唔係鬥高分喎ching, 每個州都有自己準則去收190,分數可能係準則,但190每個州有自己配額,你諗下分數高既如果職業相同,個州會唔會要咁多同一種人?,冷門職業過到190門檻,個州又需要你就收架喇
🤣 how?
工作經驗,偏遠地區
Nursing JJ 唔識engine JJ 啲嘢
想2年後(33歲)申請working holiday過左去先,係果邊等轉working visa

我係香港拎左電牌水牌係咪穩陣啲?

本身ielts 7同degree holder,單身
working holiday最多30歲
你申請唔到啦

等下新簽證內容出台再決定
好似未講要讀完咩課程先可以攞五年畢業生簽證?
只要兩年以上係occupation list上嘅課程都可以apply485
打算呢邊讀埋master先再去,但怕突然停咗個政策

利申:香港讀緊 yr 2
如果而家拎緊485既話係自動延長五年定要申請?搵唔到資料
我都想知 3月先下簽 唔通又要再比多次1650
你讀埋master咪4年後?
係呀,我怕到時候無咗政策行優先處理,變返行返原有的申請方法
所以有諗過去唔去澳洲讀master
但礙於錢問題,香港免費讀master/phd,澳洲每年就20萬...
香港免費讀 master ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞