北倫敦往事

20 回覆
5 Like 0 Dislike
貪得意無揀華人區住,選擇響 Turnpike Lane住過一排,好多本地人都覺得雜,但我住落覺得都係偏見居多,因為黑人、北非人多,所以有偏見,識落幾家人,其實好 friendly, 而且消費平得黎環境又唔曳,去 Kings cross 都係20分鐘 tube , 所以倫敦都有啲相宜少少嘅選擇
north london is RED
我住過manor house,都覺得雜雜地
不過果頭圍住2個水塘果到多左好多新樓盤,近果到就感覺上安全d
但我記得manor house同turnpike lane中間有一區好多jewish住,冇記錯好似係stamford hill,經常性見到好多著哂jewish服飾既家庭
黑人同北非家庭都請過我去屋企食飯,唯一唔慣係食好多豆,搞到我係咁放屁
果時屋企附近有露宿者,除左呢樣其他還好,果邊好少華人,啲人對我住呢度好好奇,係咁搵我傾偈
咁我果邊又比較少
但夜晚都幾靜,我住果條街全部都住宅黎
全住宅都好,我果度離tube 5分鐘腳程,方便但係嘈啲
Arsenal?
果邊近wood green好似有個大商場?
但我住manor house果陣都未去過
係,就咁叫 the mall, 名都懶得改
睇落有d似walthamstow果個商場咁款
應該同一個集團黎
我都住過manor house, 好正喎
你果陣住邊個位??
我果陣住劏房係十字路口近果2個大水塘果邊再行入去
交通黎講其實幾方便,我多數轉去finsbury park坐victoria line出市中心
但我住果個位要行去大超市都係要坐巴士去hollway road果邊,不過都係大概10分鐘車程
行過去睇波
North London is RED
召喚 COYG!!!
我198x年都住過manor house, 好靜好正. 以前無商場. 中午行去subway. 可以是一個人都見唔到. 半夜cab仔很多時黑人司機, 好 friendly. 七SOHO感覺都好安全. 可能因為我高6英尺4. aww...
被反杯
80年代都安全既話咁果到其實都幾好wor
Cry左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞