[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(236) 唔睇#1無人幫到你

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
NOCTUA 路線圖

amd個big navi到底幾時先上水
有條crystaldisk info問題想問
我頭裝完ssd用crystaldisk info check, 條ssd total boot過3次, run過0 hrs
想問聲依個數字係咪準,計晒咁多手用家

條ssd 琴日係S_ Computer 買
佢個陣得返一條
咁佢就話開過一次,因為個師父幫第二條友裝機裝錯size
咁佢話有問題可以退,我就去再馬

thanks
窮撚戴勞巴到底幾時先會真係用到部機
新post 等 3700X 有貨
想問下新機係唔係插usb裝好windows再上網update bios同driver個啲
yes
黑色u12a 快點
giga卡中伏
買amd 3600 好 定 直接買新u 3600xt 好
有3600就3600
緊火先買xt
Xt香港幾時有
X570 TOMAHAWK ,

AORUS2070SUPER

2條8GB BALLISTIX

gpu driver issue
試過唔同VERSION 都係咁
張卡出事

可以點做 好想打機呀頂

而家連登入都唔得
唉 估唔到終於到我出事
, 估唔到砌左部新機番黎1星期就出事, , , 打打下APEX,
張卡CRASH左, 成個畫面黑曬, 重新開機, 然後藍畫面。

跟住再REINSTALL 個DRIVER一次, 重開APEX , 今次彈ERROR Engine Error 0x887A0005
跟住上網再GOOGLE. 話係要網舊既DRIVER, DDU一次,. 再裝DRIVER, 又死機,
一樣REBOOT, 屌啦星2070SUPER都出事. . . . 搞乜撚
於是再上網搵資料 見到有人話開其他3A作品, BEANCHMARK APPS都會REBOOT/ 紫色畫面
結果我跟住做, 真係都出現REBOOT / 紫色一條條線既紫色畫面. . .
好撚SAD, 可以點做, 直接拎上去?

利申, 張卡係AORUS GeForce® RTX 2070 SUPER
屌啦星搞到機都開唔到

X570 TOMAHAWK ,

AORUS2070SUPER

2條8GB BALLISTIX

gpu driver issue
試過唔同VERSION 都係咁
張卡出事

可以點做 好想打機呀頂

而家連登入都唔得
流浮山刀手
m.2 ssd?
咩牌子咩型號?
想問msi 張 RTX 2070 super gaming x 係咪冇得賣
有冇人知usb 9pin唔夠用可以點做
二合一
唔想煩嘅買個一開二
二合一即係點
一開二我見台仔定外置forum話會有供電問題
aorus pcie gen4 2tb
有啲device淨係用4pin,有4pin吉咗
有兩個用4pin就可以褪其中一個嗰4pin出嚟吉去另一個頭吉嘅針度
當然要對返好啲次序
利申AIO監測線同埋藍芽5.0吉埋一齊
買nzxt個hub會唔會方便啲
有條molex供電應該好過一開2掛
有錢梗係可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞