asso一年入HKU 你問我答

177 回覆
16 Like 61 Dislike
絕對respect你
Btw爆唔爆4同出面點樣其實冇關係
住啊住到就住
又唔好咁講
讀書都算裝備自己
利申 出到俾狗咬埋
有冇諗住邊間
我都係 就算無出 留喺屋企都專心唔到 不停mon住live 心情又成日好差 無心機讀 sem1爛左grade
好彩sem2拉得返少少 但應該同三大無緣了
Ching証明左係勁嘅出去都可以高GPA
係渣嘅唔出都可以爛GPA
未研究過hall嘅野係咪太佛系
加油 識人yr2 GPA 3.7都有UST offer
冇乜嘅
hall呢啲隨緣啫
叫做勉強兼顧到
點都有啲影響嘅
都係爆唔到4
A&F
咁睇唔起13/4分嘅asso仔 鬥贏佢地又有咩咁風光 對住班DSE直入一大嘅人你咪又係nobody keep住咁嘅心態入到u等收皮 be humble
你講緊我定某位user你追番post就知我冇睇唔起過13/4分嘅asso仔同埋我承認對住直入一大嗰班的確nobody㗎
yr1報hku使唔使principal nomination?
你有20分喎
好羨慕入到HKU
小弟當年都係經asso入ust business 極度後悔
同中文攞3一樣
反正後門都入唔到神科其他科畢業都係做狗,直升同後門都無咩分別

利申: Band 3中學->asso爆4->hku 過3.8
預咗畢業做狗
直入一大仔表示
一日Asso 一世Asso
入到HKU記住至少要拎second up
否則第時啲大公司直接screen out你
HKU A&F過來人會建議你唔好aim big4
只可以話樓豬講嘢有好多水份
同就算話冇請槍都唔好盡信,據說今年space assessment 勁hea(不過我諗今年間間都差唔多),d online assessment 完全冇防過出貓,我諗樓豬都唔係靠自己拎a,所以樓豬上到u睇路啦
我屌啦 20分有幾高通街都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞