睇張圖真係以為香港警察押送緊拉登⋯⋯

227 回覆
505 Like 71 Dislike

【國安法首疑犯上庭 警持衝鋒槍拉扯記者】

今日國安法首名疑犯提堂,西九龍裁判法院外大批記者守候。約14時20分,三架警車護送下,由一架私家車押送到法庭。大批記者上前包圍拍攝,其他警車內的警員落車,拉扯記者。有頭戴防彈頭盔的警員,更加手持衝鋒槍威嚇,亦有警員對記者指罵。有記者要求警方冷靜,警方則大聲回應「係你哋唔冷靜啊!」,場面一度混亂。

攝/ Tsukushi Wu

#DBC #DBChannel #加山傳播 #國安法 #香港警察 #新聞自由 #賞花行人路

https://www.facebook.com/109301110486297/posts/275965093819897/?d=n

===

https://youtu.be/gwl0TLLfRcw
大佬 吹到恐怖活動 都要做下戲
最好笑係全世界都唔信
阿Sir隻手真係好大隻啊,笑鬼死
同美國嗰啲真係冇得比
拉登又咬唔到就咬呢d
其實佢地係唔係真係以為自己係正義之師?
最恐怖係班狗以為自己係打恐怖分子
狗隻十隻有九隻都中二病末期
以為自己係悲劇英雄
童子軍可以揸槍㗎?
班狗真係燒壞腦
點知原來佢哋自己係
著起龍袍唔似太子....

條差佬著晒甲拎埋MP5 但瘦到好似d 孱弱中學生去打wargame 咁, 開起槍上黎真怕佢撞散個膊頭...

仲要雞翼臂, 初哥先會雞翼臂渣槍...

左圖: chicken wing, 右圖: 正規tuck in
俾真正恐怖組織知道真係笑到轆落地
頭盔都戴唔正
期待有一日佢哋打柒美國/印度,為國捐軀
好似d 傻西岩岩訓醒帶撚到斜晒
成個童子軍跳彈床咁 是鳩旦旦
個頭盔都未戴得好就衝出嚟柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞