[STEAM /星際迷] AVORION -太空版MINECRAFT

223 回覆
6 Like 0 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=CXg_VzDAMBQ
https://store.steampowered.com/app/445220/Avorion/

1.STEAM WORKSHOP

From Steam 評價:
2.自製超巨大戰艦/太空站/戰機
3.可設定AI建立一個艦隊(自動 採集/分解/護衛)
4.武器/晶片有 類似打寶系統) 有品質/材質之分可透過戰鬥/殘骸分解獲得
5.主線/ 支線任務系統
6.貿易/ 海盜/ 採集/ 外交
7多人線上合作1-200人(PVP/PVE)
8多人聯盟共享戰艦/地圖
9.戰艦合作模式:1人控制飛行1人控制砲台1人控制戰機
正 lm
SERVER已開
呢隻我以前有同friend玩,
最近好似控船果part搞好左
Bam 圖條友做乜鳩
D船手感好好
我講緊指揮果part, 之前連過圖都控唔到
姐係叫佢自動掘礦個d ?岩岩玩冇耐
留名跟進
以前玩過starmade,但佢萬年冇更新
Space engineer複雜得滯唔識玩
呢個好似幾正咁
有冇GROUP
我都係玩左陣space engineer放棄左太難
呢隻似minecarft每個方塊有唔同功能 ,引擎貨倉etc,就算得兩粒方塊都飛得但都可以整好複雜既船
有開Dedicated server
想join tg ip 比你
隻game 個殘體中文先翻譯度高
要做單人個教學唔係唔知點玩 再睇下ingame wiki

https://playgame.wiki/avorion
一開始都係掘礦整架大船 再去碼頭建造架有船員艦長既採礦船 就可以開始自動採礦 你自己就jump去其他星區探險做任
呢隻唔駛諗太多, 除左引擎之外其他點放都得
btw你幾時先放個ip出黎比人入, 又話開左ser
今晚返去先不過dl 人地d靚船再改個內裝都好過癮
自己整唔到咁靚
慢慢起先過癮, 下下用人地個模好快玩完隻Game
始終去到中後期就係不斷打交/挖礦搵錢, 不斷飛圖搵boss打, 然後買裝去升架船
感覺好單機
Workshop d通常好睇唔好用 都要大執
反而想知貿易點玩 買左紅色交易插件都冇建議走商路線
有無 IP? 以前入到中心但唔想打爆 last boss, 所以一直無爆機。
9點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞