眼見太多港男輪廓靚但髮型柒,等我推介適合港男髮型

14 回覆
0 Like 38 Dislike

1.黎明頭

逗號頭太姣,只有哈韓女仔先會鐘意,黎明頭有啲似逗號頭,但更自然隨性,呢種頭幾易Carry,望落去清爽,如果現代版黎明頭,就會兩邊剷少少,或者唔剷都得,Gel返啲層次

2.韓式油頭

港男剪油頭炒車,係因為剷得太高太青,佢地頭髮又硬又倒生,唔似鬼佬又貼又軟,效果自然起哂角,韓國人剪油頭唔會照抄歐美,留意下TOP 一係唔剷,一係剷得好自然唔誇張,頭頂留長遮住起角位

(失敗示範)

(成功示範)

(唔好再話靚仔先剪到,森美樣普通都carry到韓式油頭)

3.中分電攣

中分頭有暖男哥哥feel,直髮中分如處理不當,有機會變書蟲毒撚,但電攣左更動感飄逸,唔洗夾頭髮,同埋中分可以修服飾臉型,望落更有線條感,呢種髮型樸實,唔一定靚仔先剪到

4. Top Knot

如果自問唔靚仔,可選擇留鬚,因為男人味補救,而留鬚+Top Knot係好選擇,呢種髮型有啲鬼佬又有啲武士feel,兩邊剷左容易打理

5.箭豬頭quiff

近年歐美大熱既quiff箭豬頭,其實幾Sharp幾精神,門檻亦唔高,同係果句,剪歐美頭建議留鬚

咁闊額同m字額可以點
植髪
最後兩張想點樣
其實剃光頭唔柒,係外國仲係時尚一種,
唔一定靚仔先好睇,你睇啲和尚就知

其實呀top同GD既all back/油頭
都係好撚長
好多人係咁剪短
佢地放落黎 隨時去到鼻位
尾2個張就差唔多啦
貼靚仔相/鬼佬相比人話冇討論價值,
我咪貼啲普通樣ASIAN 比大家參考,
其實以普通人標準黎講,佢地算好睇
面超長 高額點攪
啲頭髮好‘塔’ 可以點搞
剪咗廿幾年都係咁樣
見一哋就咁剷個頭都幾有層次
you face...
連森美都俾你講到普通樣,唔怪得你會話港男大部份輪廓靚
港男top knot
你覺得多人carry到咩
闊額m字 我已放棄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞