大家都係熱血動畫,點解天元突破會係熱血動畫嘅天花板?

97 回覆
58 Like 25 Dislike
1.熱血嘅定義係入面嘅角色,故事,音樂同加上自己嘅諗法從而“令”到你覺得熱血。

2. 角色,故事同音樂“叫”你熱血就要即刻熱血。

絕大部分熱血動畫都有(1)同少量(2)

而天元突破就做到(1)同(2),而且兩邊平衡。

睇過天元嘅都知道,天元角色冇《海賊王》咁多曲線,故事冇《FA》咁有深度。整體嚟講,天元係一套非常正常嘅作品。

但熱血方面我覺得冇嘢可以超越or同等天元突破。

佢嘅熱血就好似xx戰隊咁,你知道幾時會熱血同點樣熱血,但當佢“叫”你熱血,你仍然覺得熱血。

That's why 天元係天花板
因為大哥食左條女 自己永遠食唔撚到
勇者王final>g gundam=天元>勇者王
一播膠膠膠就燃
Gunbuster
咁勇者王應該係天台
唔係
鋼錬刀劍鬼滅屌打啦
天元個LV 最多都係>勇者王, 同FINAL仲有一大段差距, SOR9RY
Gundam唔係摻左好多其它野咩!應該唔算純熱血系。
final fusion之後打爆個掣依啲先熱血
屌打邊個?
打開核心要撕開件衫
大哥已經死了,已經不在了! 但是,他在我的背上、我的胸膛,和我一起繼續活下去!   要挖洞就要一口氣突破天際! 就算是自掘墳墓也要突破障礙,突破的話就是我贏了! 你們以為我是誰啊,我是西蒙,不是卡米那大哥 我就是我!是挖洞的西蒙啊!!(音樂響起)
死返去玩神抄啦
不要停下來~~~
jojo?
熱唔熱血其實好主觀,但唔好攞刀劍鬼滅出嚟比,因為佢地係shit
點睇真三一
鋼煉屌打-.-
仲要老婆都冇得屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞