[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (100)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
A4t 咩料? $149 usd?
上個po有問想搵around 3000嘅player (要有Android system)
自己大概睇過下有 Fiio M9 Ibasso DX160 HiBy R5 有冇師兄比到意見 或者仲有其他選擇?
用緊se846
fiio 3000幾可以買到m11唔使m9
唔介意二手試下sr15
雖然係咁,都係建議你儲多陣起碼都去到zx507 sr25 價位,同埋宜家黑磚同se100二手5000就有,爭好撚遠
多謝師兄先 二手機新淨我無問題嘅 不過唔識check機 驚會中伏 有冇心得?
ibasso 操作唔太流暢
新手用開AirPod pro 想買個有線 太約2000or以下 聽開陳奕迅張敬軒嗰啲 有冇推介
check果陣聽多幾首,睇電跌得快唔快,溫度,通常小小暖係正常,但聽幾分鐘就興就唔正常,跟住check外觀同單,冇咩特別
sony機有播放時間但可以reset,可以問賣家
d插頭試下有冇接觸不良,但如果冇平衡線都冇辦法
電子嘢有保養最好啦,第一次買二手嘅話
佢要android,果部好似冇?
前排試過rai penta覺得唔錯,柔和得黎幾岩聽女聲,又耐聽

但有少少閒錢既話8000-13000內,仲有冇其他好選擇
利申:日系雜食+黑磚
仲有帶定sd卡
可以加多少少Final Audio B3, 或者買偉大祖國貨QDC海王/天王星

建議自己去大耳機舖*(如D記,letgo, etc)同sales問下,同自己試下,自己耳仔聽為實
如果試二手sony機記得個SD card format有少少要求

好似要將音樂擺入 "music" file,我冇用sony機唔太清楚
見多人話ie 40pro 抵買去舖頭諗住試吓
z1r啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞