笑撚死, 成身債為左上車買香港垃圾樓既業主, 而家諗緊咩?

681 回覆
892 Like 55 Dislike
我舊同事叫我結婚生仔我話要想一想
移民我想都無想
對唔住囉,你話雙方公平對賭自貼都算,要我比錢查冊去證明比個3唔識7既傻淡連登仔,當我窮浪費唔起幾廿蚊了
推 國際戰線 全面配合制裁
舉報輸入軍民兩用科技設備公司
就算講比例 我覺得20歲以上都唔少啦
你話吹淡個D好多都係小朋友 我都算啦
但講到成個連登得兒童上 真係唔好搞笑啦
所以我真係一聽到兒登就R哂頭

真心 反而你話唔係專業人士 可能真係諗過去 搵唔搵到食
但專業人士 如果真係睇到自己條PATH 係香港經濟慢慢衰退底下
去個地方人工可能無咁高 但相對穩定 真係走都唔出奇

政府高層點會無前途?
前題外國真係慢慢制裁你
然後支那會用支那人慢慢取代你位置
兩面不是人 你點睇?
依加連公務員 都話搞政治審查 要宣誓阿

咁我都同意有部份人因為香港仲搵到食會留低
但個部份人 係唔係真係可以撐得起香港高樓價先 接得起你層樓先

人望高處 外國環境點都好過你香港一國一制
有條件有能力真係會唔走?

當然我依個講法前題外國有制裁 香港經濟衰退啦
大把支那人接貨,驚閪咩
果d 一朝得志既氣焰去晒邊?

唔好潛住啦屌 得我爽完 其他巴打仲未開始撚你
其實唔洗太care呢度嘅人信唔信
大家只係喺同一個平台討論下吹下水
洗撚證明你睇咩你老幾
16-18買都係抵鳩死喎
唔好唔記得
14雨革
16魚蛋
同你一樣 有買賺左幾球

但你現在諗住過去住?
做支那人都咁開心,邊夠你玩
唔知以為你層樓供完, 原來岩岩先供左幾個月
唔怕, 最緊要輸得起, 負資產唔好跳樓, 等十年八年返家鄉
巴打心態好好,佩服
話之你過英國,總之記得年尾找數捐錢留名睇走數狗

2020年樓市CCL139點 神預測大賭局!!! 3zero鞭屍專家 VS 麥太保#19092
https://lih.kg/1927037
我都話我aa 激一激又出返嚟 總之一句到尾 今次真係唔好潛住 大把巴打未撚你呀
出現了
仲話買大圍
我都撚夠麥生了 係時候比其他巴打撚下 聽日再追post
你咪帶頭走囉屌
麥生等咗好耐㗎,終於等到一炸青年人命換返嚟嘅五年平權
話說麥生有冇考Ielts
其實你顧掂自己份工先啦, 我Spouse visa, general ielts 4就夠
另外好認同你最後果句,你咩都無去到UK又點,真係果邊住過先有既體會,真實既UK並唔係連登講到咁美好
買機票未? 攞埋MPF先走
記住唔好返嚟香港
係喎 我去外國住起碼間屋大啲先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞