笑撚死, 成身債為左上車買香港垃圾樓既業主, 而家諗緊咩?

681 回覆
892 Like 55 Dislike
賣樓咪得
放心麥生喺嗰邊就算瞓地鐵站都好瞓六年就有英國國籍

岩岩做到大業主, 係威既
想知你可以吐到幾多現出黎
出去睇下連登有個投票POST
一千人走 一千人唔走
個數5050
真係有咁多人接手?
連登 講緊都差唔多抗爭最前線咁制
未計一班中產 無上連登
當你有百幾萬
去定喺香港供樓?
你11年買左,而家升左幾多
即係點拆姐 建議快去英國搵間銀行開張1萬英鎊頂住先
唔洗拆, 正資產保正比你多, 要唔要賭身家?
我撚有錢買樓咩 我aa嚟架炸 純粹帶風向推下香港樓市 利伸:我prove唔到樓契 信用卡limit得10000hkd 都係東亞 不過係學生卡
唔洗賭啦 我投降 你緊係多過我啦
就係兒登/前線先係50:50

喺香港做專業人士/政府高層邊有咁多會真係走到?去英國五年既機會成本係幾多?
真折墮, 上世做左咩壞事, 今世要仔仔女女做支那人,留係香港供30年樓
你估個個好似你咁有錢咩 冇錢冇技術就留係香港打工啦 當然唔可以唔做野齋潛水 btw要幾多錢月入先開到東亞10萬limit
笑乜鳩 賣完樓幾球幾千萬係手 去邊都得 你個傻西比你移民咪又係過去乞食
咪on9啦 信用卡limit 成10萬既人 你有冇先 冇返成億身家你都唔洗止意開到東亞10萬

利伸:識人做東亞內部話最高limit只開9萬 10萬最少過億身家月入百萬 未fc
其實咪撚ON鳩啦
下下兒登兒登 真係兒童連登咩
財經台 波台個班死架?
日日都有POST 講上車上車 股票牛熊 個班又兒童咩
你估講兒登 就真係好多了小朋友上咩

係香港做專業人士 你估真係出到去搵唔到食咩
政府高層 覺得無前途就走架啦
真係同政府坐埋同一條船咩
份糧出少個仙都立即唔撚做阿
可能轉頭走佬篤鳩支那灰

你問去英國機會成本係幾多?
不如問下 留係一國一制下嘅香港 前途係唔係大好?
連登都5050
出面計埋淺黃藍絲中產
可能1000個得1個走
我本身揸BC同喺香港有樓未驚過
想話你知就算係班上車無耐想放樓走人,宜家依然大把人接貨,最多蝕印花稅
事實係好多人唔會走而又有實力掃樓,樓市亦唔會短期內下行
咪用失敗者角度睇世界
你咩都無去到UK又點
我係shortage skill list 入面, 樓我已經夠錢買。
識我都知我一早有首期香港買到樓
哦 有信念就得 揸緊信念 樓市gogogo 講咩都變「事實」
真 有10萬limit有乜可能買唔起 唔睇好咪唔買
講比例姐

做專業人士,有一家四口真係咁易走,你有冇做過下research 英國有咩工可以/會俾番同香港一樣既人工。而家做專業人士嗰又唔係因為國安法即時無晒人工。政府高層又點會無啦啦無前途?唔係全香港人都好似前線諗到咁極端一定要走。好多人真係會因為香港仲搵到食而留低
巴打唔好亂黎,依到拎BC同有樓死罪黎,我上面先比個買唔到WSP既傻淡迫我自辯,要我貼證明比佢,但佢乜都唔洗做

連登仔仲惡過國安法,要無罪自辯
我都係
麥蛇都係比你地班樓好逼到要貼10萬limit自辯 唔好扮慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞