笑撚死, 成身債為左上車買香港垃圾樓既業主, 而家諗緊咩?

681 回覆
892 Like 55 Dislike
重點係而家香港買樓除左生生世世做中國人, 仲欠落一身債, 根本係簽賣身契比國家
好懷念呢幾個月班大業主日日屌人廢物既日子
你地安心建設國家啦, 國家需要你地
都有大陸佬走資嘅!

不過而家國安法大晒,走資大陸佬都驚國安部直接香港捉人,屈鳩走資大陸佬犯國安法
雖然我冇樓揸手 但樓主打個啲嘢真係好撚酸 係咪公屋仔終於揾到次機會串人
樓豬好笑d
仆佳啦死英國佬,早半年講平權我就唔洗咁
真心唔明無咗法治,無咗言論自由,無咗治安,一個已經唔再安全嘅城市,點解啲樓仲值咁貴?而且仲要面對美國制裁
你唔俾人地冇bno?
本來都想買多層收租,多得班大業主不停反價反到離晒地 先仲未買到
9成上車正呀
汪狗最新話齋
移民前,更加要買港樓,用港樓養家
日日win
你去到搵到份好工買到樓先出黎威啦,柒頭
屌你老母我聽日上月球插旗添呀戇尻
紅事白事都要買港樓
2012年開始已經崩壞啦
2016-17 DQ本土派已經知香港情況只會愈黎愈差
2018貿易戰美國開始針對中共
到2019唔駛講啦
其實有好多signal 指出香港只會更差
BNO平權係第一砲
美國 or even其他國家嚟緊仲有其他嘢制裁香港
淨係收多啲關稅都煩
對香港經濟一定好大影響
所有嘢會有multiplier effect

貼張label係佢地屋企門口就比人拉坐3年
其實借盡去買負責真係唔只4-5百萬。就算低息,要還到供斷都好撚貴息口
sea to sky, sea to hell
我人在澳洲,我寧願對住d鬼老都唔想出制比黑警無拉拉打。外國最緊要就係做到資源分配平均。醫療,人工都好過香港,當然稅會重返。

但其實外國比大陸既共產更共產,因為佢地真係會將資源再分配共用財產。大陸既共產只不過口號。

早排返香港仲見到d 鬼老問香港人路。個香港人好似好驚咁I don’t know I don’t know 。

你咪一直留係你自己應為安全既comfort zone 囉。 冇人迫你。
推 香港自治法 全民舉報警渣有責
舉報熱線: https://tl.hkrev.info/contact/

金融戰線 BNO準備開通
永久離港 和你提清MPF
如果知平權我都唔會買樓 發夢都估唔到黎得咁快
Ps. 前排買左
咩啊,国安法通過咗,欣欣向榮,不穩定因素無埋,樓市坐火箭啊
幾年前買賺成幾百萬,放左之後咪英國full paid 買間屋做業主真係慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞