笑撚死, 成身債為左上車買香港垃圾樓既業主, 而家諗緊咩?

681 回覆
892 Like 55 Dislike
人地古巨J都ok喎,原來你先係大陸仔
你淆底?
出世紙係老母保險箱, 唔洗麻煩佢去拎啦。
對賭, 我拎唔拎到bc 出黎丫
你即係無香港出世紙啦大陸仔
咁我又真係無bc ,但係出世紙只要過期續期bno就一定要提供俾英國,呢張出世紙係必須要嘅證明文件實有啦,無點續期呀
個時住中部四季分明 夏秋都好正
但冬天有啲難頂8.9點先日出 3.4點日落
返工前放工後都係天黑

住英國其實無連登仔幻想咁好
但其實唔差 係另一種生活
香港既生活係便利 多姿多彩多野食
咁英國就會係平平淡淡 (或者係悶係香港做毒撚都唔係太頂得住, 但而家人年紀大左啲有家庭 覺得未嘗唔係好事
我回錯你,skip左佢
我回麥十萬
外資唔會投資港樓, 中國人走唔到資亦唔會買港樓, 得返呢班一直深信有樓有高潮,只升不跌的香港人會買
你中意啦, 我淨係知你冇bno, 冇bc, 得中共國特區passport, 國籍中國
要咁多錢做乜嘢啫
大陸仔麥太保
大陸仔3zero
如果多香港人去自然會有港人community ,到時可能搬曬啲鋪過去
精神移民大陸仔裝修佬麥太保
笑完好準時返工供樓
知你冇得走好酸
呢班人想移民應該去中資銀行轉按個物業幾次然後先拎住舊錢去外國以後都唔好返黎,走都大力斬中共幾刀
其實最好就融入當地啦
係英國個時遇到好多英國人都好nice
所謂歧視好多時係自己永遠同返同族圍威喂
覺得人地歧視你多
窮人嗰種自卑心態完全表露無遺
sad,19年2月仲太平盛世咁
點知幾個月後就天翻地覆.....直到依家....
我自己覺得Asian待遇真係麻麻
不過我美式ascent啲人聽我開口就會唔同咗
我應該點都窮唔過供緊樓既大業主
話自己有幾多層樓都冇用, 減完負債淨資產有幾多。
有d 人講廿年後有幾多幾多, 3年後負資產跳埋樓都未知

分分鐘d 廢淡淨資產可能高仲高過d 大業主

放心, 唔洗擔心我有冇樓住, 我有自住樓唔洗交租
睇下聽日股市 就知啦
仆你個街,年頭買左菁雋
幾個friend原本都仲睇緊新樓,依家疊埋心水下年走人!
龍床
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞