笑撚死, 成身債為左上車買香港垃圾樓既業主, 而家諗緊咩?

681 回覆
892 Like 55 Dislike
70-80年代咁多新界原居民移民英國,唔通英文又叻叻聲學曆又高過鬼佬咩!想留香港放唔低屋企人支持國家無問題㗎!使咩諗去到食乜搵幾多呀!
不過香港人係冇咁易離開香港。始終移民外國要改變既野太多
講多冇益, 想過去又放唔低香港收入, 就唔好諗走。
不過香港咁多靠年資上位,又冇技能既人的確走唔到
你睇下呢個post d 大業主就知
原居民果班大把回流,留果邊都係開中餐館住China Town,中餐館果邊已經飽和好多年,諗下自己有咩優勢叻過人先諗移民啦,full pay買完樓唔洗食同生活咩
人人好似你地有公屋咩
所以唔好full pay !一次性交一年租就得10000磅夠啦!落地適應先,有子女就搵學校區。香港人優勢就係返工做奴隸性格唔怕工時長,俾老闆壓價唔出聲。
係英國生活過兩年
生活模式係唔同
個種休閑係香港真係搵唔返
不嬲移民去外國都係父母捱。仔女果代就會再好d.
其實香港樓價升 係因為美國印錢
有錢佬就問銀行借平錢 買入
依家息口平到1.7x % ja點會唔買樓
5點就天黑,9點就瞓覺,平時戇鳩鳩,星期六日去超市入貨,放假就剪草執屋唔係咁易適應
無份抽,不過又要開晒po問料啫
你裝修佬過去英國又做咩呀咁?
唔好歧視裝修佬,就算一條草紙都有發輝作用既時候,英國裝修佬人工唔差,前提係你考到本地牌同有人搵你個外地人做
關你撚事, 又唔洗問你攞,我都唔驚
知你過去搵唔到野做, 安心留係香港供樓, 係房屋台9 叫做上等人
我問料?睇清楚啲內容未?
無需要睇,你交租佬可以有幾多錢丫
過去英國都係做二等公民
你裝修佬都唔驚
香港業主又會驚咩
二等公民可以通行歐美、G7、台灣
你本特衰希望仲keep 到免簽
麥sir終於返嚟
無歧視裝修佬,如果裝修佬都可以過英國好好生活,我諗6成香港人即刻移民過去
自住驚閪咩, 乖,出返去開post gogogo
唔好意思,佢之前話過去做政治難民喎
又無得駁
發覺麥sir愈唱淡個市愈升
懷疑佢aa黎
有地方咪得囉,不過係中國買樓冇保障,佢地應該知嫁可,話拆你就拆你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞