笑撚死, 成身債為左上車買香港垃圾樓既業主, 而家諗緊咩?

681 回覆
892 Like 55 Dislike
真係話你戇鳩怕你嬲 唔好咁井底啦 10萬蚊limit
中意得閒返黎撚你班樓奴仲過癮
理得你做大業主, d 錢拎得走咪你既囉
精神分裂
早d 訓, 聽日準時返工賺錢供樓呀。
就算搵廿萬你都係供樓同幫地舖商舖交租咋傻閪
連登仔好多都係細蚊仔未有獨立思考同視野太窄
好多仲問緊屋企拎零用
無真實了解去英美澳加實際生活水平同要求
所以最後有幾多人真係喺當地成功settle down
頭五年無英國公民嘅福利要自給自足喎
但我贊成佢哋去親身經歷下
依度有名叫child登嘛,
當年畢業後第一張卡都過咗依個limit
大把大陸人想買

咪on9啦
麥十萬做乜skip左我唔敢回
麥生唔使攞public fund 人哋咁有錢
唔好阻人發達,英國夢呀
年底你贏先講, 到時睇下邊個走數
你肯認數我就放心了
喺英國搵唔番香港嘅錢有咩問題?消費都係喺英國。最緊要適應英國嘅天氣,有300萬cash 剛去到英國一樣唔使full pay 買,一次過俾半年租金租翻半年樓落腳先,去到再搵學校區樓,開晒英國銀行戶口,有存款證明有工作證明一樣可以俾首期供樓。你300萬 cash 仲要諗埋醫療保險,買架二手車工作。
所以話揸住BC知真實情況都無諗住走,係一班連登仔講到英國天堂咁
你要抽居屋,你有撚錢咩 300幻
其實佢地有冇諗過自己比本土英國人有咩優勢,英國公司點解要請個語文能力無咁高非本土大學畢業既人外地人,都未講英國失業率咁高大把本土大學生都搵唔到工

不如試下依家報英國公司睇有冇人睬先
等過ssd後即刻賣左佢算
靜靜地得唔得姐
邊個話我有份抽居屋
其實最驚係恐慌式拋售 到時突然一個大跌市想走都走唔到 好多人成副身家係哂層樓到
在香港係生存,在先外國係叫生活
層樓一負資產就仆街,企左係度
香港前景又咁唔明朗
我哋對抗霸權 兼回流英國
本身已經自帶光環
英國本土理應優先請我哋打工
唔請就上網抵制佢!唱衰佢!
最好係英國搞抗爭示威,要求BNO立刻平權同BC同等地位
大佬。8百萬住到house. 有泳池,basement 有戲院,係人都識揀
車位2個, 免費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞