大家買P&G產品前 要諗清楚

3230 回覆
897 Like 17 Dislike
無線金主,過街老鼠!
和你抗爭,與有榮焉會唔會好啲
無線金主,過街老鼠!
無線金主,過街老鼠!
無線金主,過街老鼠!
Push
聽日見
都得

btw較安全嘅洗版方法係咪用鬼email註冊,加vpn就ok? 想del咗之前用開個fb
無線金主,過街老鼠!
係呀
今晚註冊個新嘅再洗
【每日任務@ 30 Jun】 #手足投稿
:gem:巨浪大切:gem:
https://www.facebook.com/pg/ameyokocho/posts/

:rage:1.派嬲 🗣2.洗版 :no_good:🏻♀3.永久抵制 :+1:🏻4.互Like留言

「巨浪大切」嘅老闆係零食大王,開咗好多間零食連鎖店「アメ横丁」,「EDO」亦係佢既產品。除咗公務員之外,原來「アメ横丁」都具有雙重身份,佢唔單止係TVB金主,亦係「香港再出殯」優惠計劃既商戶,係官方認證既藍店!

唔講政治立場,講食品安全,巨浪大切曾經被中國質檢總局驗出羰基價超標:warning:根據中國人民網既解釋,「羰基價越高,說明脂肪氧化程度越高,可能產生的醛、酮等有害物質越多,油脂的質量也會越差」睇唔明唔緊要,總之係中國當局都接受唔到批貨,勒令銷毀啦 :no_entry_sign:

除此之外,巨浪大切個Fd子「EDO Pack巨板大切」都曾經被消委會驗出可致癌物丙烯酰胺 :skull:
除左增加自己癌症機會,仲可引致染色體異常 🧬 禍延下一代!

Source:
油脂酸敗變質: bit.ly/2Rq5OEM
致癌物: bit.ly/2RPlj8f
無線金主,過街老鼠!
長年無用佢地嘢
推返呢個Post?

我係中國人呀hi !!! 巨浪大切-アメ横丁-EDO老闆支持香港再出發&支持TVB
https://lih.kg/2077794
原來5日前已做完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞