覺唔覺時事台對國安法過份樂觀

575 回覆
656 Like 39 Dislike
如果跟住落黎既香港回復返上年6月9號之前咁,乜事都無發生,d政棍又唔敢再出聲,你叫連登仔情何以堪
食左兩家茶禮咁耐, 唔洗還咩?
上個月,師兄遲咗啲。
由上年69起我已知呢個係沒有回頭路
事實係我們有數以十年計的恐怖時期
最後有沒有返一個香港我唔知
攬炒於我而言不是重生 只是能影響到中共有幾多得幾多
下一步要點留 已不是香港 或香港人能定奪
你要為你自己人生負責 是去 是留自己決定
走就盡快 呢一兩年仲走得到 第三年好難講
留 我就建議你北上 真正加入大灣
如要在港 四個字 自求多福
香港唔回變返以前 點樣都只會係一個不一樣的香港
改變唔到既野 樂觀少少都好既
ok,立帖為證,下年我同你再返黎依個post,如果香港有d咩大改變你再黎bin我c,ok?
應該會好黑暗好醜陋

到時啲港就咁喊住口咁話

"我只係想好好過生活 去下旅行啫 點解啊"
ok
最緊要係畫面靚
邊個死唔緊要
反正都係condom
咁應該要做乜
我都唔知
可以唔理咩?連登仔最推崇嘅攬炒巴上年有句名言架,就係「一出解放軍就返屋企」,當然出解放軍嘅性質唔同唔可能直接類比,但攬炒巴同其支持者嘅心態都係覺得中共去到某個位,國際就會出手,跟著成件事就會好快完,就係佢地口中嘅「攬炒」。上年就「出解放軍」,今年就「國安法」啫,結果大家都係冇諗過中共出招後香港人要點應對,仲喺度日日夜夜講咩制裁名單乜乜乜,係失望嘅
明顯支那唔會縮
拉又唔會拉佢地
無成本9up又水到人出去不知幾大成功感
唔好激嬲中共?
要好嬲
唔走的話要滔光養晦掛
重點已經唔再係中共會唔會縮,而係香港人用咩心態去應對,當然我就唔似某啲離地肥閪咁話「窮不與富鬥富不與官鬥」啦,但繼續覺得件事好快完,國際好快出手搞掂中共嘅心態,嚟緊幾年將會過得好痛苦
咁悲觀同樂觀都係無乜用
不如樂觀面對
危機意思 預期管理
agree
我地=猶太人
支那=納粹
支那收皮之前都會清洗我地
一係就過份樂觀 一係就過份悲觀

冇辦法 唔識得獨立思考 容易帶風向

又情緒化eq低 小小事就好嬲或者傷春悲秋
唔夠堅強
其實我擔心咁會唔會喺網絡上實行
熄燈呢啲
精神勝利法 對家就黎纖滅我地都繼續話人地冇棋了急了

永遠講到支共弱智 輸撚硬 自殺
輕敵永遠都仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞