覺唔覺時事台對國安法過份樂觀

575 回覆
656 Like 39 Dislike
唔好講事實呀 啲人又話你叫人唔好出
唔係奶唔奶,而係講緊成班成日諗著一立國安法就一天都光晒,有冇諗過就算國際真係做嘢,當中嘅過程都係好漫長啊?上個月我已 經出個post講咗,希望大家諗下如果中共真係同你講佢唔怕制裁,咁大家就要諗下一步點做,宜家中共已經同國際講佢地唔怕食草喇,而大家就仲喺度覺得好快完
點解話你班on9過份樂觀係有原因
咩叫攬炒?就係大家都傷
立國安法暫時得我地受緊傷,支那咩事都未有
咁早慶祝托咩,美國真係打殘支那先慶祝啦
人權法都立左啦,支那有咩傷啊?
好心學下睇形勢啦,美國一日未出辣招都唔好咁樂觀啦
個班人其實真係唔使理佢
過度活係自己世界同依重某一兩個垃圾kol
以為美國佬咁既制裁可以令到土共收手
事實證明佢地一啲都唔明土共既思維
土共就真攬抄啦
支那唔縮搞到美國過左人權法
所以支那而家收左皮未?
乜撚成果都未有就喺度自high
就好似一隊波輸緊3:0喺度慶祝對方拎紅牌一樣咁on9
https://lihkg.com/thread/2085651/page/1

國安法通過 制裁官員會做 獨立地位取消埋 係時候諗下一步角色
黃牌咋
中共跟本未驚過
成班傻仔ff支爆
一向都好樂觀, YOUTUBER日日都係打機, 拍美容片
有咩驚? 自己嚇自己
蓋清講得好!
所以今朝果個post睇撚到我眼火爆
仲要俾人屈我藍絲
講到咁白
睇黎仲係有班人唔明,唔係話反對攬炒,但炒完之後到美國救人中間有段時間要捱,情況唔樂觀。cctai而家一過左國安法就好似贏波咁咪就係樂觀過頭,精神勝利囉岸鳩
難得蓋青出個有質素post
佢地連黑警好曬好熱都可以自high,真係cctai或成最大贏家
調返轉你係美國總統會唔會為左香港變一國一制出兵支那先
香港變一國一制最多令支那無回血劍,早十年亡黨,cctai就以為支那會因為無左香港即刻收皮
係咪過份樂觀先
好似大部份香港人唔覺得亂世 is coming

定係我杞人憂天呢
冇嘢嘅,唔會睇唔到AV嘅
台灣戒嚴都38年 剿滅共匪走火入魔 軍隊可以隨街槍殺平民,雖然香港有國際角力 但唔會一兩年就民主化 最黑暗嘅時期亦未知到未.....
呢個真係痴撚線
根本國安法唔會累及小市民
連登d小市民就係度瘋狂叫囂
人地連理都唔想理依班柒頭
唔係過分樂觀
係已經唔care支那玩乜把戲
因為香港已經返唔到轉頭
寧願佢出晒等全世界睇清楚
我覺得係前者多
我見到IG仲好多人去沙灘
到第時有人強拆你間屋都冇人理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞