覺唔覺時事台對國安法過份樂觀

575 回覆
656 Like 39 Dislike
岩啊 所以我同意樓主所講
時事台班人過份樂觀
雖然 其實時事台樂觀定悲觀
都未必改變到咩野
最盡都只可以twitter戰線同捐錢俾游說團
就算外國制裁都唔係一時三刻
要諗下點樣面對黑暗時期
可以點自救
佢地話外國幫,唔係淨係移民依PART.
咩呀,海外建立新香港嘛宜家

班細蚊仔真係過分天真
仲好似讀緊小學咁

邊個邊個都咩喎

接近九成人望天打掛
一年過後 攬炒結果總結:
香港高官 : 全部無傷
大陸高官 : 全部無傷
黑警 : 全部無傷
香港人 : 拉左幾千個 成千個打緊官司
黃店 : 日日告急
香港 : 國安法 國歌法

連登仔 : 支那你唔好縮啊
根本全部都係諗字

真係怕咗佢地

越諗越離地
If they are completely unaffected, why do they have to slowly escalate their actions then?
知喇 林鄭驚到日日都訓唔著嘛
出奇地無人駁樓主
係駁唔到定點???
child登係咁架啦
只要有篇文打曬飛機對自己有利
最後加句光復香港 時代革命
就會過千正評
仲有,你講個真相,就話你放負。

唔夠你講,又再展開9唔答8式/越扯越遠式鬧戰。

再唔係, 第一句就話你低B/ON9。
5毛blocked
佢地驚極,都係要咁做,邊個耐得佢地何?
立國安法:加速主義
唔立國安法:淆底
點都贏
出現了。
你咁真心得唔得架你睇下#237先
最怕美國求其搵幾個祭旗當做咗野,cctai 就自high 「等入制裁list 」
學埋曬強國嘅贏
連登最終或成為最大贏家
有幾次入d 美金港幣post傾下d possible outcome
一講事實就比人屈毛話放負
一日就剩係咩,唔揸貨點沽呢d弱智説話
我知,其實陪你曲。
一年過後 攬炒結果總結:
香港高官 : 全部無傷
大陸高官 : 全部無傷
黑警 : 全部無傷
香港人 : 拉左幾千個 成千個打緊官司
黃店 : 日日告急
香港 : 國安法 國歌法

連登仔 : 支那你唔好縮啊
If they are completely unaffected, why do they have to slowly escalate their actions then?

first of all, what do you mean by slowly.
second, are you sure they escalate?
to me they haven't change a single thing about hk policy for the last few years
the national security law = article 23 = extradition law. they need an arbitrary law for them to control hk
咁點呀?你講啦屌你老母,已經無得返轉頭
依家多啲人明白咩事,

早幾日我話啲人攬抄心態唔正常,可以仲成堆負評。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞