國安法通過 制裁官員會做 獨立地位取消埋 係時候諗下一步角色

65 回覆
102 Like 26 Dislike
呢個都係最大問題, 冇科技, 冇出口, 下下靠地產炒股炒樓
呼籲全球反共
打擊中共嘅滲透
香港要有一線生機就必須要滅中共
當然,單靠香港依家嘅基建係未有辦法自給自足,地理上都容易畀支那打
所以更加需要煽動兩廣獨立
推動佢哋反攻先係最終目標
我呼籲大家7.1維園見
推全球反共有用D
兩廣獨立呢D算把啦
大把人形豬, 唔好有呢D幻想
變番小漁村
推 7.1大遊行 tweet國際戰線 黃色經濟圈
留係香港嘅 抗爭方式得返純和理非 展現抗爭意志比外國睇
生活方面,我認為可以幾個志同道合嘅朋友,一齊研究吓實業,可能睇吓工業、農業係點發展睇吓資料諗吓點發展,繪製吓藍圖先。
為獨本做好準備,而唔係獨立時機到,先發現冇條件獨立
HK1C1S (20200701 - ♾)!?
天空海闊,香港供間豆腐潤
可能已經住慣啦, 一個人其實500呎我覺得乜都夠...唔使去到外國咁一個人住兩層屋, 但呢個想法係香港已經係極高難度
申請成為
「政治難民香港國際都會」
聽日出去行街係低成本高效益

聽日出去係

展示香港人捍衛自由既決心

黃色經濟一定要搞起
抗爭轉移, 係香港留唔落去就一定要走去外國延續自由之火

去外國團結海外港人同協助新到步既香港人, 仲有要繼續係國際線遊說反中同盟
點低成本法? 點高效益法?

我會出, 但唔好亂label 野水人

係我角度, 而家美國做左咁多野, 效益已經收成左好多
聽日開始會唔會用國安法拉人送中? 冇人知
極大可能第一班比人拉都係出名既先, 再到平民
聽日可能過得去

但次次都戀戰心態, 唔識轉個灣
好易衰一次就完
理大果次就係咁
佢敢嘅應該一早對準咗
講得幾好,搞實業, 什至係台灣搞農業都得。
我奴隸心態
你剩係諗香港抗爭者成本去探討點做最合符效益
無諗到你選擇相應增加國際社會支持抗爭者嘅成本或減低佢幫你嘅成效/利益
其實係香港搞都得
冇人話要打正獨立旗號搞
港豬都要搵食
我係港豬,覺得覺得本地菜有商機咪去搞

海外搞有海外搞嘅好處
但香港嘅氣候 社會 商界生態都有自己一套
始終都要套返落香港呢個地方嘅生態去應用
所以香港好過佢,唔知走乜
我地唔遊行,由個社會回復原狀係會比支那回血,同埋國際係睇民意去做野,唔係話做緊野就唔洗畫面,就係做緊野先要繼續有畫面,搞到支那外憂外患,淨係得外患係唔會羸到
分散走佬 等收皮
有幾大空間就盡做 堅持到最後
最後一段
行街高成本?咁咩係低成本?
民主既果實係要血同汗灌溉出來
如果連最低成本既行動都唔敢做
香港只會沉淪

加上美國出埋聲要睇香港人決心
香港人肯再出
佢地先會繼續升level
你就話已經收益夠曬啦?

咩都賴戀戰,行街又戀戰?
上次佐敦拉咗一堆藍絲唔夠啟發人心?

冇人叫你去叫口號
冇人叫你去衝擊
叫你落街行下
感受下七一主權移交既氣氛
分享下國安法通過既喜悅都叫水鳩人既話

我冇野好講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞