國安法通過 制裁官員會做 獨立地位取消埋 係時候諗下一步角色

65 回覆
102 Like 26 Dislike
太多野發生,未必人人消化到
但大家係時候要停一停諗一諗,而家新一個階段你同我仲需要D咩?

國際戰線上,美國可以幫既已經表態做足,近大半個月更加係開始宣佈哂措施,幾個鐘前更加係核彈式

呢個時候我覺得大家出去仲係搏畫面,搏人關注,係高成本低效益
因為國際戰線已經收成緊,而國安法支那內部亦提高緊大家反抗成本。

國安法你而家未必驚,濫捕大家已經見慣,但背後而家更大條道理係你比人拉左之後做更多野,呢D係大家講唔驚, 叫人出,叫人唔好諗太多前,問下自己講野有冇負責任先。

香港人唔想絕種,而家就要識保命。
係轉捩點期間又食正有街頭活動,大家更加要考慮清楚所有成本,後果。
大家都要好好集中討論下一步我地可以做D咩,對應新既打壓,有咩轉變可以做。

如果仲想單靠遊行,被捕,影一堆"靚"相比國際睇,我地好慘,求救
現階段係美國已經實行各種措施之後,呢一招係唔會再WORK
美國立場已經好堅定,而其他國家立場亦係睇佢頭。

最後,聽日冇人有資格批鬥人出定唔出。有人被捕亦係一定會發生。
希望大家街頭示威階段過後,可以再一齊進化。
唔戀戰街頭,亦唔做冷氣軍師水人被捕,亦唔全職屌自己人。
移民,海外連結,一定要做
移民決心愈來愈大,但計劃趕唔上變化。諗左幾個月已經變哂天.
台灣搶攻亞太地區物流航運, 東京搶攻金融中心

香港變返第三世界極權police state啦, 睇下第日邊個養班冇生産力既蝗軍
香港本身冇實業
金融比支那控制左基本上就統治哂
而家港股同A股差唔多
工程比中資 奶共港資獨大,官商勾結
醫療行業suppose 係人口老化咁嚴重香港好重要,但又準備受制裁影響

得番咩?
賣奶粉尿片化妝品咩唔通...
7-1 係last dance
之後只有暗地裡阻止佢d洗腦
而家中學生仍然仲有好大希望。但唔知佢地大個左會唔會淡忘左D
小學果班實比人洗腦洗大之後
台灣死地黎
大陸只要將炮口對準台海,基本上無船可過
反而澳洲直上東南亞會好好多
所以做父母一定要mon住細路學咩,多d傾下「今日學校教咩呀?」
打消左有小朋友念頭
而家生仔分分鐘係害左個小朋友
留得住自己條命緊要D
唔好害多個人
但無下一代點同佢鬥長命
有信心下半世滅到共咩
我見好多人係比棟樓綁住, 想走又驚係其他地方搵唔到野做維持唔到生計(多數為年青父母)
柒婆:用緊急法!禁止BNO!持有BNO已經違反國安法
家家有本難念的經
推動支那拆口岸
一國一制
加速攬炒
之前睇過去巴西嗰邊,都好似唔洗好貴
巴西....唔係呱.......有咩好...
搵個你一定信心佢係真心為香港既人去眾籌買個島
其實呢個係英國既遺物, 可以令你地一世供樓唔敢反抗, 只係中共用得更出神入化, 以前就話由政府單方面抬價, 而家加埋新移民入黎搶地
試想象下BLM 果度個個話要供樓會點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞