[HKGBUDDIES] GFRIEND討論區(181) CB了 7月13日海妖之歌大發回歸

1001 回覆
25 Like 7 Dislike
大勢團的話平均都要去到100萬. 佢地IG剛剛起步, 比D時間. 會追到的.
又呢D 黑暗風
今次仲要古怪
又想收多次皮?

智仔
咁你覺得點樣先唔收皮
Dia Hug U 咁款出番次MGT 2.0救番人氣先
好似apink only one 轉風格唔掂再走點頭路出Five 炒一炒番熱人氣再轉
回頭
當初lw應該就係類似咁樣想救翻啲人氣?
上次cb韓網嗰邊唔係都講緊話交叉路好似自我複製咁冇新意咩
而加再複製返mgt我自己覺得已經遲咗
事到如今 我個人覺得佢哋都係差一首一聽就好聽嘅歌 成日聽人講女友後期啲歌都係聽多咗就好聽咁 但問題係邊有咁多路人會好地地聽多啲首歌
FINGERTIP 之後
以前LW 再SR連發
都做過一次 個成果唔太好
反而 一轉型到 tftmn 先黎第2春
當然 tftmn 神曲
依家都轉哂型 而且佢開左成個故事等收尾
唔會轉返
好聽嘅歌 係韓狗市場 唔係最重要
尢其係女團
個樣先係最重要 其次係形象包裝
有左人氣出咩歌都可以大賣
我咁講 實預左好多人負皮
我由glass bead 已經飯
舊登公海D人話志醜已經撐
人地玩黑暗而家有埋插眼又呢樣
上次隻歌melon debut chart 得仲差過4線團April 已經係一個好好既警號
你啱
但女友就算係最紅嗰陣應該都係歌帶人多過人帶歌?
april首歌幾好聽 人哋又有個出嚟做演員帶返起成團
我覺得crossroad 係小女友暫時完成度最高既碟
歌既質同量都岩岩好
算啦 KPOP 無人會聽埋side track
主打等於哂
有印象既人帶應該係琳子上RM
同刀群舞
上古世紀既事
嗰陣時琳子真係好有話題性 我嗰時仲未了解kpop都睇過條片
所以對於而加嘅女友我更加希望首歌會好撚好聽
因為人帶歌嘅可能性微
可唔可以討論下係呢個Kpop 市場入面
有邊隻hit 歌mv 入面可以冇 choreography?
點解big hit 可以咁有信心crossroad 係冇choreography 既情況下可以吸引路人飯?
GFRIEND呢啲十線團無得救架啦,轉風格就會係啲新歌唔掂唔好聽唔夠其他團好;番轉頭就係個團轉型唔掂行返舊路,首歌又係呢啲旋律呀,明架啦
呢個我都好認同
冇意踩場
唔岩聽唔講
只不過個勢出番上次個theme 咁真係唔係好睇好
大家都係對女友有愛先咁上心姐
公司擺到明玩緊中二藝術家性格
自覺人氣好高
有資本咪試新野

公海講行舊路又話食老本
轉型又話唔掂不如炒冷飯
點都冇得輸架
人氣高就叫創新
人氣唔高就叫中二藝術家
同樣人氣高首首一樣都有人狗衝
人氣唔高就叫炒冷飯
KPOP 狗市場
反正都係盲撐 準備定錢
我都No offense
你有自己觀點係可以,你舉其他團做例子也可以,但首先唔好話人N線團啦
你講嘅都只係你自己睇法,又唔一定啱,好心就唔好講到你睇穿晒世事咁,你都講到有結論咁,仲駛鬼討論
你飯得早同飯得遲有咩關係,又無人問你,我no offense㗎,純粹想問下你
出返以前風格 之後又會俾人話4.0 5.0 6.0
長銀2.0,變了金毛,幾好吖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞