220萬買到290呎山景邨,抵唔抵??

84 回覆
1 Like 5 Dislike
買口大一
公屋都220萬。。

唔係私樓咩?

山景邨wo師父

買咗又補咗地價咪姐係私樓囉
比狗住
利申 以前係果到返學
山景唔係公屋咩 有得賣?
有得揀唔會揀山景
山景唔係公屋咩 有得賣?

山景邨是香港最後一批出售公屋之一
唔好諗啦!房都無啊!
景麗好L遠
山景上年定前年有個單位30萬
基本上第一程點都要搭輕鐵接駁其他野

吊, 出香港區, 輕鐵轉西鐵再轉地鐵, 返工日日轉到暈

搭961

有邨巴朝早去灣仔既
Btw去港島返工就唔好住屯門,玩死自己
細路住過,咁舊既都要賣220萬 不過對出空置左好多年果塊地,宜家起緊房協樓,唔知會唔會搞到山景又升
2012年?

好L猛鬼
D人話友受猛
但應該唔及山景
幾百萬買完樓 仲要俾人笑住公屋
唔洗一萬蚊一呎
OK la

屯門嘅缺點大家都數咗好多
我唔多講

但優點
又好似無乜人講過
1)可能係睇戲全港睇戲最平嘅地區。$45都有一場戲睇,3D都只係$75
2)新鮮生狂平價海鮮。新墟街市出名平靚正,經濟實惠,$40~$50都已經足夠煮三餸一湯
3)去機場超快。宜家起緊將於2020年通車嘅隧道,連接埋港豬澳大橋,交通一流。
Of course not la! Budget 有限另計
唔洗一萬蚊一呎
OK la

屯門嘅缺點大家都數咗好多
我唔多講

但優點
又好似無乜人講過
1)可能係睇戲全港睇戲最平嘅地區。$45都有一場戲睇,3D都只係$75
2)新鮮生狂平價海鮮。新墟街市出名平靚正,經濟實惠,$40~$50都已經足夠煮三餸一湯
3)去機場超快。宜家起緊將於2020年通車嘅隧道,連接埋港豬澳大橋,交通一流。

On9。九龍灣$40
景麗樓,以為係景麗苑
返上環既961一程過幾好呀
出市中心其實都係兩個站,行出去咪15分鐘到

我認我係鐘意行下路既,樓豬唔屌我考慮下先
好L猛鬼
D人話友受猛
但應該唔及山景

次次經過好似望到有結界咁,硬係覺得有種悲傷感同違和感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞