想換HD7870 直上 gtx 1070

35 回覆
0 Like 1 Dislike
spec:

CPU: AMD A10 5800K
Power supply: Antec HGC 620m 80plus
Display card: Sapphire hd7870

近排只係想換左張display card佢, 但又冇咁多budget去upgrade埋個CPU
而家玩battlefield 1都lag, 換張gtx 1070, 巴打點睇
換完都係LAG BF1好食CPU 不如草多d 一炮過換曬 唔係都冇意思
睇PSU做人
我用緊7850念緊換唔換RX580
A卡始終顏色靚好多
屌你換走粒u先啦
a10有咩問題?
買左冇耐先知貪平中伏
真係食得屎
其實bf1 lag可能係因為你粒u
如果買gtx10170 只為左BF1
你不如買部ps4 (not pro)
2千 蚊 隻game 220蚊
利申 ps4打bf1
唔會下下比人head shot

槍game更係要用kb mouse玩先正
如果買gtx10170 只為左BF1
你不如買部ps4 (not pro)
2千 蚊 隻game 220蚊
利申 ps4打bf1
唔會下下比人head shot

槍game更係要用kb mouse玩先正

ps4 要交psn月費
好on9

一年都係$268
電話費一個月都唔只呢個數
不過槍game都係pc玩舒服d

利申:一向玩開ps4
Ps4 我都有
都係貪玩槍game 係用kb mouse先有feel
1070玩VR
a10有咩問題?

冇錯 我都係955be+970
結果玩d白痴game(world of tanks) 開全高都只係6x fps

i5 4460+GTX1070玩WD2 4x fps

同一config轉i7 4790k 6x fps
a10有咩問題?

結果玩d白痴game(world of tanks) 開全高都只係6x fps

一句講晒你撞到d食u既game到頭來你粒a10都係唔夠力,即係換完卡你都可能仲會lag lag地

但無論如何卡你都要換架喇,換左卡先算啦
a10有咩問題?

一句講晒你撞到d食u既game到頭來你粒a10都係唔夠力,即係換完卡你都可能仲會lag lag地

基本上成部機都要換架喇 儲儲錢先啦
a10有咩問題?

換左張卡先又唔會少忽肉既,但早買早享受你起碼可以玩住中效battlefield先,其他野可以遲d換
a10有咩問題?

換左張卡先又唔會少忽肉既,但早買早享受你起碼可以玩住中效battlefield先,其他野可以遲d換

可以 但FPS會大起大落

HD7870玩BF1本身就唔算太差

https://www.youtube.com/watch?v=MZb4KvpdtII

所以咪話叫佢買隻二手bf1 (ps4)打住先囉
咁多野換...你買隻module 轉mouse 平過你換哂成部機啦
你又要上m2 又要買ddr4
好啦u要換 mb要換 display要買新
除左你隻火牛同機箱
你諗下為左隻bf1 要使幾多錢

我玩過PS4 PRO的BF1 真心覺得唔差 絕對抵玩

ps4 30fps其實係順過低階PC的30FPS

所以咪話叫佢買隻二手bf1 (ps4)打住先囉
咁多野換...你買隻module 轉mouse 平過你換哂成部機啦
你又要上m2 又要買ddr4
好啦u要換 mb要換 display要買新
除左你隻火牛同機箱
你諗下為左隻bf1 要使幾多錢

我玩過PS4 PRO的BF1 真心覺得唔差 絕對抵玩

ps4 30fps其實係順過低階PC的30FPS

因為ps4個個30 fps好似係average既30fps所以睇落唔會feel到太lag
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞