長髮短褲女大學生昇御門豪宅助開賭 反黑拘11人

355 回覆
55 Like 64 Dislike
唔好話poker 借錢玩外仔仲撚多
反而真野雞就少好多 嗰啲咩ou 含大
兒登仔
上水葡京
其實賭錢點影響社會?

冇刑毀冇傷人冇阻礙其他人

算唔算有爭議既法律?
Intern 嚟
你是未來人? 2021年?柒頭
年份都未搞清楚;搶住出來柒
用視像玩啦
陪你hgih翻天
記者水平出名差
豪庭呀 乜門呀 乜乜門 凱呀 美國英國啲地方洲地區名呀
18.證明賭博或獎券活動乃合法的舉證責任
在就第5、7、9或10條所訂罪行而進行的法律程序中,須由被告人負舉證責任,以證明有關賭博憑藉第3條乃合法的,或有關獎券活動憑藉第4條乃合法的。
咁都得
戇鳩到
手足
5.
非法賭場
任何人如於任何時候 ——
(a)
營辦賭場;
(b)
管理或以其他方式控制賭場;或
(c)
以任何身分直接或間接協助營辦、管理或以其他方式控制賭場,
即屬犯罪,可處以下刑罰 ——
(i)
循簡易程序定罪後,可處罰款$5,000,000及監禁2年;或
(ii)
循公訴程序定罪後,可處罰款$5,000,000及監禁7年。
(由1990年第42號第3條修訂;由2002年第12號第3條修訂)

18.證明賭博或獎券活動乃合法的舉證責任
在就第5、7、9或10條所訂罪行而進行的法律程序中,須由被告人負舉證責任,以證明有關賭博憑藉第3條乃合法的,或有關獎券活動憑藉第4條乃合法的。
肯撚定係睇完molly想照抄
e)檢取及扣留 ——
(i)屬以下性質的金錢 ——
(A)依據向收受賭注者作出的賭注而支付者;
(B)就賭注而贏取的收益;或
(C)全部或部分為賭注而支付的按金;
(ii)在營辦、管理或以其他方式控制該處所或場所的人身上發現的金錢,或在協助營辦、管理或以其他方式控制該處所或場所的人身上發現的金錢;或

無左即場斷正「現金」依個 element, 都好難build case.
不是政治案件,DOJ 其實唔係同你有仇,都是做case啫,唔夠料無謂去
都要睇住個conviction rate
公務員都是打份工
跟你個閪咩我冇話想知答案
哎呀 做咩唔著件為所欲為tee呀 到時賣冰都得啦
Molly’s game
玩poker 何罪之有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞