三峽出事 我哋要買兩邊

119 回覆
329 Like 29 Dislike
https://lihkg.com/thread/2075227/page/1

呢位巴打建議大家唔好大肆慶祝,畫面好難睇,呢方面我係認同

但係我認為唔洗做到咁假,又沉痛哀悼等等。我哋打國際線係想盡量拉攏晒所有反共嘅政客同平民,喺民主國家製造輿論,令當地政客覺得「幫香港」等於「得到支持香港嘅本國人民選票」,當呢個利益關係確立咗,就會有越嚟越多唔同黨派政客都想伸手幫香港。

點解唔沉痛哀悼死難者? 因為自從Black Lives Matter 事件發生咗之後,西方國家突然有一大班歸晒邊嘅人,情況同香港好似,中間派越嚟越少,只有深黃同深藍。依家西方國家越嚟越多人對中共恨之入骨,加上小粉紅嘅劣行,令部份西方人民唔止憎中共政權,仲憎埋中國人。所以重慶人禍水災,的確有一部份西方人民係同連登仔一樣拍爛手掌。

既然外國又有大愛左膠,又有極度仇視中國人嘅群眾,我哋香港人就無謂歸邊,我哋要買兩邊,成件事我哋唔洗太過投入,問起先講啲"Right to survival" 之類模稜兩可嘅嘢,唔得失任何一邊。專心咁去打香港人自己嘅仗!

沉痛哀悼? 不了。
自推,顧及西方大愛左膠之際都唔好得仇共同支持香港嘅極右人士,買兩邊!
自推,顧及西方大愛左膠之際都唔好得仇共同支持香港嘅極右人士,買兩邊!
唔洗再講 唔會爆
無可否認香港人捱到今日好一部份係靠仇中仇共,突然左膠上身哀悼中國人會令香港人自己無所適從
氹左膠咪話係
中共作惡 人民受難
關我撚事 鄰國野
同意,講呢啲普世價值嘢最抵玩,又唔會歸邊,又做到反共效果
自推
再推,光復香港!
哀悼可以
捐款不了
再者,我覺得為咗國際線討好大愛人士,但無形中傷害咗一啲被中共、港共壓逼後對支那人恨之入骨嘅香港手足,咁樣講唔過去
真係爆先算
keep calm and keep fighting la....
同意
各路英雄都發緊功!
真係爆先諗 諗埋d冇可能發生嘅嘢嘅後著 on9
係嘅,言之尚早,當討論吓國際線方向同策略都好,始終支那啲天災人禍都係無日無之
爆唔爆都好,出定警世文都係好事

幫推
多謝巴打!
自推
爆先算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞