[光復香港 時代革命] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (19)

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
應該唔會掛 之前明明搵jarie做左歌 不過疫情關係未出到啫 照計唔會四年後先出掛
好撚正
算啦 唔好唱歌啦
佢啲咬字真係世界級傷耳 好似有幾條強力膠拉實佢條脷咁
早幾個鐘聽左 脫離罐頭公司後第二首歌感覺好過有夢想的人 不過整體都係功力欠奉 但佢自己作曲都值得表揚下既
我幾鍾意個chorus 而且跳出tvb做獨立歌手都值得欣賞嘅
chorus有啲驚喜咁啦 但唔算做到特別印象深刻
合格之作囉算係
係有啲驚喜 少
所以先係尊業推介
上年年尾失禁式播放+借今年AP先爭倒第十位,今年佢應該都做炮灰
恭喜牙醫新歌無力感,
成為Chill Club榜成立後的第一首四台冠 (903、RTHK、997、ViuTV)
大家點睇《再見童夢零》?
我唔太鍾意verse, 但chorus ok
你哋會唔會擺入playlist loop?
【we gotta LIVE it up】Jay Fung 馮允謙 x AGA 江海迦 - 《山旮旯》
https://www.youtube.com/watch?v=MpDNykTng1Q
主持周志康、鄭芷彤送上「勁歌金榜速遞」,公佈「勁歌金榜」頭十位歌曲MV。冠軍歌是林家謙<一人之境>,其餘位置包括胡鴻鈞<十字路口>、連詩雅<小謊言>、吳若希<沒有你並無掛念>、HANA菊梓喬<我輸不起>;許靖韻、林奕匡<別為我好(我未夠好版)>;梁釗峰<佚名>、莫文蔚<呼吸有害>;戴祖儀、謝東閔<夢飛翔>;李靖筠Gladys。另會帶來林峯、MC Jin等。

咁快就劇透左係家謙冠
證明個榜只係排下次序調下位就搞掂
無任何評審標準
再講佢話有都無人信啦
https://music.youtube.com/watch?v=Tk71HWppM2o&feature=share
AGA 江海迦 2020年第二首派台新歌
《See You Next Time》
冇咩驚喜
https://youtu.be/Bm9SO-itKYk

《平凡之善》之後有呢首

「one day we shall be free」
Big Hit Feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞