[NCTzen] 韓國男團NCT討論區(6) NCT嘅時代要嚟啦!

1001 回覆
17 Like 41 Dislike
其實覺得一開始係10仔入127而唔係winwin
winwin直接起中國隊出道,間中起u出現下
成件事會好好多
據聞Ten入中國隊已經係內定(因為華裔)
Winwin反而係兩隊並行(好似話Winwin呢個藝名係咁得嚟嘅)點知因為所謂嘅限韓令
屌唔撚係掛內定華裔公司作架喎
咁多大陸練習生求其塞個入中國隊都得啦

好記得有啲大陸採訪問wayv識咩語言
佢地都唔會講識韓文
有傳Ten有華人血統,但有待查證
順帶一提原定入中國隊嘅有Ten Win Johnny 道英 Jungwoo Lucas Kun 仲有已經離開SM嘅大眼
點知因為限韓令加上一D原因搞到中國隊難產到19年先出道
本身佢上hit the stage係韓國應該多人識啲儲到啲人氣 咁樣搞真係浪費左佢 其實有啲擔心nct個策劃 好似有頭威冇尾陣咁 初初講到無限擴張個concept點好 dream已經睇得出好多野無plan好 依家似係見步行步咁
想像唔到johnny 道英 jungwoo都起大陸
以前exo-m個2個韓國團員已經好撚慘
比公司遺棄咁款
同你一樣
不過而家聽到real vibe killer 淨係諗起mark放屁
點解
李秀滿醒未
策劃跟唔上concept
之前係咪有講過mark成日放屁
條新片好多粉紅泡泡
貓鼠的勝利
mark jungwoo
jungwoo勁主動
Jw叫yuta把聲真係好搞笑

好夏日好清新呀超正
好似女人聲
btw日本妹真係咁叫yuta?
應該真係悠太聽到會好心動
https://youtu.be/eL3RFs4fXFs
係nct u!!!無諗過係呢個組合
https://youtu.be/YNzNvctreXs
Yuta帶dance break個part!!!
髮帶

Rapper Jaehyun

Yuta今日靚仔到
今晚返屋企睇
https://youtu.be/WyJcKP-Otw4
勁快出左practice 唔知係咪會打歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞