請問丹麥居留證既Biometric點搞?

61 回覆
10 Like 0 Dislike
唔該曬,唯有咩都試下
要上深圳嗰領事館搞,無得落地簽
宜家仲要填個人資料無得再揀香港
連張residence permit卡上面嗰國藉都係寫支那
(宜家人在丹麥
駛唔駛make appointment定walk in?
唔該曬
我嗰時就咁walk in就得
帶齊文件同相一個鐘內搞掂走人
兩個月內佢會寄翻份result比你
去到丹麥之後搞嗰啲後續野先最煩同搞得耐
唔該曬你,你係我救命恩人
到時可能要再問你
丹麥個邊覆得好慢
丹麥做野係好鬼慢 (慢活生活係咁上吓
不過呢到啲人真係好nice好肯幫人
係到生活係真係每日都好開心
Swedish has its own
打左去移民局,真係好好人,肯幫我extend deadline,仲話如果之後都仲唔得可以去左再搞
樓主又去野雞大學
但瑞典領事館唔會搞任何簽證野 只會處理在港瑞典人嘅問題 所以對香港人嚟講同無係無分別
上年去瑞典同樓主遇到一樣問題,香港嘅瑞典領事館係唔搞學生簽證,過程係online apply,但都一樣要biometric啲嘢,以為要去上海或者台灣搞。email瑞典領事館一大論溝通,佢比我落地3個月內先係瑞典搞biometric ,我只要拎住上海領事館寄比我封入境信過關就得。

樓主可以都研究下呢個方向
巴打終於出發啦?

成日睇你啲po好似講左好耐咁
樓主依加咩情況?聽講依加biometric個deadline extend到8月尾
同埋想問下係去深圳邊度有得搞biometric?
見到哩個po好感動,有冇丹麥護照嘅巴絲係度?
落左地先搞唔得?
邊個話 當年去瑞典exchange都係去瑞典領事館打指模/影相個啲
當年係邊年呀我就今年去完返嚟 上年申請佢唔幫我搞 除非佢今年又開返啦
都可以 但係依加肺炎 唔知佢會唔會俾香港人免簽證入境
我尋日打左去police到問,佢話帶齊三樣野就得:
1. 學校既admission letter
2. 學校statement話已經開左你要返去上堂
3. SIRI話你已經搞緊residence permit既email

我再打左去SIRI問,佢話只要你入到境,可以響丹麥個SIRI搞residence permit
勁 咁最後樓主有冇返深圳攪biometric
冇阿,唔想自行送中,而且而家去要隔離
同埋我而家間學校話sem1應該stay online,所以唔急
去到丹麥入咗境之後先搞一定得
around兩個星期搞掂
比起去深圳整仲要慳返成千蚊
btw Book咗去SIRI整就一定唔可以遲到
遲到佢會叫你再book過
同埋打過去問台灣佢幫唔到香港人搞residence permit
我都打過去台灣,台灣話要簽證有效期cover到去個process先得
所以都係去丹麥先整算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞