信報:田少搞‘希望聯盟’ 白偉俊做法律顧問 派 袁彌昌、潘焯鴻、李啟迪 出選

134 回覆
10 Like 111 Dislike
人稱「田少」的自由黨榮譽主席田北俊計劃另起爐灶,瞄準9月立法會選舉。早前有消息指出,他牽頭的「希望聯盟」積極考慮派遣3人出戰直選,分別為新民黨立法會議員容海恩的學者丈夫袁彌昌、中科興業董事總經理潘焯鴻以及港大《學苑》前編輯李啟迪。

⋯⋯⋯九龍東方面,謝偉俊早前答允擔任聯盟法律顧問,政界普遍視他為半個「希望聯盟」成員。據悉,謝偉俊向聯盟中人表明,選舉時或會互相替對方站台拉票,冀發揮協同效應,惟自己堅持沿用獨立身份參選。

http://www2.hkej.com/landing/mobArticle2/id/2490374
都係個句

温馨提示:聽吓袁弓夷無所謂,但小心佢9月時,捧扮中立既袁彌昌打立法會
https://lih.kg/2043452
參考

‘袁彌昌想扮中間派,
但其實係騎牆派,
佢兩邊都想奶,
結果裏外不是人,
兩邊都唔會投佢。

之前教hku space
同唔少女學生發生過關係

佢諗住同容海恩散 同佢學生一齊
容海恩當時有一個醫生男朋友
但係俾袁彌昌攪大咗個肚

袁彌昌先同佢任佢係半島擺幾圍結婚
袁彌昌收入分分鐘仲少過個三十歲人
佢咩都係亞媽找數, 咭數層樓
宜家住係銅鑼灣明珠果頭

葉劉之前出4萬幾請佢
後黎見佢廢cut到2萬頭

佢今次選係亞爺意思, 佢後台係國安,
要佢𠝹淺黃d票‘
李啟迪
果然係人唔要面天下無敵
算9數啦
淨係白偉俊做法律顧問都冇希望啦
老鼠曾哩期歸哂邊
企埋去點𠝹淺黃
謝偉俊?咪扮啦,咪又係紅!
咁袁弓夷鬼唔鬼?
哩一刻我認為唔係
講野正常又冇撐佢個仔
中科果條友成日屌政府 原來藍架?
我只想選袁彌明
依家都仲好正
結咗婚仲多遐想
MILF
田少明知呢三條友都贏唔到, 佢想界建制定泛民票??
你都係想同袁爸爸打車輪啫
記得當年有寫同男友性生活
引用Nike
‘Just do it’
‘Impossible is nothing’
要一路聽佢講乜, 提倡D乜.
佢係完全在侵果邊講野諗野, 對侵好樂觀, 亦有叫香港人走資, 暫時唔覺佢係鬼.
最好多d呢類人走出來,𠝹晒班冚家鏟民賤聯既票
yes, 佢出親片都係個女同女婿.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞